18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

U Podgajcima se automobilom zabio u konjsku zapregu, u Vinkovcima vozio s 2,18 promila

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Tijekom proteklog vikenda, od 22. do 24. siječnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 15 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći koja se dogodila subotu u Trpinji jedna je osoba teško ozlijeđena. Naime, 45-godišnja vozačica je, krećući se kolnikom ulice Velika, osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka prešla preko lijeve prometne trake, sišla s kolnika te prednjim dijelom vozila udarila u zemljani kolni ulaz, od kojeg se odbila u zrak i pri padu udarila u kosinu odvodnog kanala, ponovno se odbila u zrak i pri padu udarila u betonski kolni ulaz. U vukovarskoj bolnici utvrđeno je kako je vozačica zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život.

Jučer je pak u ulici Matije Gupca u Posavskim Podgajcima 38-godišnjak, uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju kolnika te gustoći prometa, osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka naletio na zaprežno vozilo kojim je ispred njega pod utjecajem alkohola (0,63 g/kg) u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđena dva putnika na konjskoj zapregi. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (10 prometnih nesreća), Vukovaru (2 prometne nesreće) i u Soljanima. Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 11 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,18 g/kg zabilježena je kod 51-godišnjeg vozača u Vinkovcima. Stacionarne kamere zabilježile su 43 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. “Uslijed trenutnih vremenskih prilika kolnik može biti vlažan i sklizak, zbog čega je i prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano, produžava se zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima. Zbog takvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti”, poručuju iz policije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno