24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

U sklopu 30. Otočkog proljeća na Dječjem nastupili učenici OŠ Josipa Lovretića iz Otoka

Više od autora

- vl promo-


U sklopu 30. jubilarnog Otočkog proljeća, koje je započelo 30. travnja, centar Grada Otoka uveseljavali su oni najmlađi sumještani na današnjem Dječjem otočkom proljeću.

“Već dugi niz godina smo organizatori Dječjeg Otočkog proljeća i nakon dvije godine stanke imamo ponovno tu čast radost”, poručila je ponosno i s veseljem ravnateljica Osnovne škole Josipa Lovretića Otok Marina Beuk”.

Imali smo tako priliku vidjeti nastupe učenika Osnovne škole Josipa Lovretića koji su članovi malog i velikog zbora, Štokavčići, odnosno dramsko-recitatorska sekcija koja njeguje zavičajni govor. Osim njih, tu je bila i ritmička skupina otočke osnovne škole te djeca koja su uključena u izvanškolske aktivnosti pri Kulturno-umjetničkom društvu Josip Lovretić iz Otoka i mažoretkinje koje također dolaze iz Otoka. Tu su bila i djeca iz Dječjeg vrtića Pupoljak Otok.

“Ovaj događaj jako je važan nama koji se bavimo odgojno-obrazovnom djelatnošću kako bi našu djecu od malena, od vrtičke dobi pa nadalje, uključivali u društvene i kulturne aktivnosti”, dodaje Beuk, rekavši kako se djecu na ovaj način potiče na njegovanje zavičajnog govora i tradicije.

Na Dječjem otočkom proljeću, objašnjava, uvijek možemo vidjeti nastupe različitog tipa, ne samo folklorne nego i modernije. “U svakom slučajno nešto što je poticajno za djecu, okuplja ih, druže se, plešu, pjevaju, raduju se.”

Program Dječjeg otočkog proljeća vodile su djevojčice članice mažoretkinja Grada Otoka, kojima ovakva događanja, kažu, puno znače. “Dolazimo iz malog mjesta i drago nam je vidjeti kada se ljudi okupe, zajedno s nama druže i vesele se našim nastupima”, zaključila je Petra Šarić, jedna od voditeljica ovog programa, koja je zajedno sa svojim mažoretkinjama otplesala koregrafiju pod nazivom “Wow”.

Službeno otvorenje 30. Otočkog proljeća bit će održano sutra u 21 sat u Domu kulture u Otoku, a neki od događaja koje vrijedi posjetiti su fišijada, teniski turnir, konjička manifestacija, ribičko natjecanje, čobanijada, kulenijada, moto susreti i razni koncerti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno