Tijekom posljednja 24 sata provedena su 123 nadzora pridržavanja mjera u različitim objektima pri čemu nisu zabilježena nikakva kršenja, dok je u tom razdoblju evidentirano 8 kršenja mjere samoizolacije.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. U pretrazi doma navedenog u Veri, u ulici Koste Gajića, oduzeto mu je 7 raznovrsnih pušaka (četiri vojničke puške raznih kalibara, jedna poluautomatska snajperska puška, jedna vojnička poluautomatska puška i vojnička strojnica), zatim dvije eksplozivne naprave (ručna bomba i tromblonska mina), šest nabojnika za automatske puške i 2409 komada streljiva različitih vrsta i namjena.

Pronađena je i lovačka puška te streljivo za koju je 63-godišnjak imao važeći oružani list, a koje je držao bez propisanog nadzora zbog čega mu je oduzeto lovačko oružje i streljivo. Izdani su mu prekršajni nalozi zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 33 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te zbog posjedovanja zračne puške koju nije prijavio u zakonskom roku.


U ovom slučaju su policijski službenici PU vukovarsko-srijemske izravno utjecali na pronalazak i naknadno oduzimanje svog nezakonitog oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava zbog čega je nakon kriminalističkog istraživanja došlo do sumnje u počinjenje kaznenog djela i stoga iz policije apeliraju na sve građane koji još imaju ilegalno oružje ili eksplozivne naprave da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

U protekla 24 sata na području naše policijske uprave evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta.