Iako izborni dan drugog kruga lokalnih izbora protječe relativno mirno, bez većih nepravilnosti, Zlatko Dovhanj, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Grada Vinkovaca rekao je kako je zabilježeno nekoliko prijava za glasovanje birača izvan biračkih mjesta, ali se sve uredno dojavljuje biračkim odborima.

“To će se sve odraditi u popodnevnim satima. Na biračkim mjestima uglavnom sve protječe u redu i vjerujemo da će do kraja dana tako i ostati. Što se tiče izborne promidžbe sve je korektno, sve je pristojno odrađeno, nema nikakvih problema, nismo dobili nijednu dojavu o kršenju izborne promidžbe”, potvrdio je Dovhanj.Napominje kako je opseg ovih izbora nešto malo manji nego u prvom krugu, pa se nadaju se da će već negdje oko 20 sati imati dolazak rezultata s prvih biračkih mjesta, pogotovo ovih koji su malo bliži.

“Sve će vrlo brzo biti vidljivo na stranicama Državnog izbornog povjerenstva jer se podaci direktno unose u informacijski sustav. Nadam se da će ovaj krug završiti puno ranije nego prvi. Računamo na to da sve bude gotovo oko 22 sata”, dodao je.