- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Epidemiološka situacija u Vukovarsko – srijemskoj županiji je dobra i pod kontrolom. Do sada je testirano 15-ak osoba na koronavirus i svi su nalazi do sada bili negativni.

“Županijski Stožer Civilne zaštite na vrijeme je poduzeo sve potrebne mjere te smo proveli sve mjere koje je pred nas stavio Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske. Čak smo i unaprijed išli s nekim mjerama. Ukoliko se svi zajedno budemo pridržavali uputa i budemo odgovorni suočit ćemo se s manjim posljedicama. Svi zajedno trudimo se da povoljna epidemiološka situacija potraje što duže jer je sigurnost građana na prvom mjestu.“, rekao je Zdravko Kelić, načelnik Stožera civilne zaštite VSŽ pozivajući građane da radi svoga zdravlja kao i zdravlja ljudi oko sebe budu što odgovorniji.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić još jednom je ponovila kako je neophodno stalno ponavljati mjere prevencije, a sve s ciljem da se onemogući širenje virusa s osobe na osobu.

“Epidemiološka situacija kod nas je sada dobra, pod kontrolom i bez ijednoga zaraženoga, ali i ako budemo imali nekoga da se zarazi ne treba paničiti nego se radi zdravlja sebe i svih oko sebe pridržavati svih propisanih mjera. Posebno se to odnosi na ljude koji su u samoizolaciji koji trebaju ostati kod kuće i ne omogućiti da dođe do lokalne transmisije bolesti.”, rekla je Krešić.

Nemojte ići sami kod liječnika

Ako ste bili u bliskom kontaktu s oboljelim od bolesti COVID-19, imate povišenu tjelesnu temperaturu i probleme s gornjim dišnim sustavom ili jedan od sljedećih simptoma: kašalj, grlobolju, kratak dah, nazovite dežurnog epidemiologa radi savjeta o izolaciji ili liječenju. Nemojte ići sami kod liječnika. Ukoliko sumnjate da ste zaraženi nazovite dežurne epidemiologe u Zavodu za javno zdravstvo Vukovarsko- srijemske županije na brojeve telefona: 091 37 04 290 ili 091 27 00 366.