- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Sve smo bliže održavanju ovog već tradicionalnog humanitarnog rock festivala, a u Walkowu – Centru kulture danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 12. Rock Marinfesta. Nazočnim novinarima program su predstavili organizator festivala Ivan Grigić iz Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara”, te Goran Čelig, umjetnički suradnik.

Ovaj festival je u kratko vrijeme izrastao u prepoznatljiv događaj, a već dugi niz godina slovi kao jedan od najboljih festivala na istoku Hrvatske. Kako i ne bi kada dobrom glazbom daje osmijeh na lice građanima, ali i štićenicima vinkovačke udruge “Bubamara”.

Na ovogodišnjem Marinfestu koji se održava u prostoru Vanille Cluba nastupit će acoustic indie rocker Darko Jakuš Jale, mlada vinkovačku hip-hop uzdanica AnteBiotik, rockeri the Karambol, kultna Septica, rock veteran Zoran Čalić s pratećim Bandom, odlični Erotic Biljan & His Heretics te kao poseban gost stiže nam dobro poznati splitski reper Krešo Bengalka.

“Svi osim Kreše su poznati glazbenici vinkovačke scene, od prepoznatljive Septice, koja nam ove godine donosi nešto novo, do Zorana Čalića koji je sve do zadnjeg albuma svirao s Majkama. Dio autorskih prava pjesama Majki pripada i Zoranu, tako da ćemo vjerojatno čuti i neke od njihovih pjesama”, ističe Goran Čelig.

Po prvi put, za after party pobrinut će se naš poznati vinkovački DJ, radio voditelj i producent –Siky. Također, festival je dobio i službenog fotografa, a u tom će se svojstvu ove godine naći mlada Vinkovčanka, Nikolina Živković.

“Bit ovog festivala su naši Vinkovčani s kojima uvijek imamo odličnu suradnju. Mnogi festivali u Hrvatskoj se gase, a ni nama nije lako. Svaki bend će doći jednom i odsvirati koncert u humanitarne svrhe, no to je malo teže izvesti drugi, treći put. Zatvorili smo taj neki krug što se tiče izvođača, no ne želimo se ponavljati tako da ćemo se i dalje truditi nalaziti nove izvođače. Trudit ćemo se, također, da se festival održi što duže, a u planu za nagodinu nam je već nešto novo i zanimljivo”, dodaje Grigić.

Najava festivala ići će i u emisiji “2 hours of pulp fiction” u utorak 17. prosinca u terminu od 21:00 do 23:00 sata nakon čega se Marinfest seli na Vinkovačku Plavu 19. prosinca u emisiju “Tu oko nas”. Naravno, o detaljima 12. Rock Marinfesta idućih dana najviše ćete saznati prateći platforme medijskih pokrovitelja, Vinkovačke televizije, Novosti kao i Glasa Slavonije.

Ulaznice po cijeni od 40,00 kn i dalje možete kupiti u Medusi (Hansa Dietricha Genschera 2), Jazz (Trg dr. Franje Tuđmana 2), Rock clubu Saloon 1 (Glagoljaška 15), rockabilly baru Hang Loose (Bana Josipa Jelačića 135a) i Centru kulture – Walkow Hansa Dietricha Genschera 23c). Na dan koncerta ulaznice će stajati 60,00 kn.

Sav prihod od ulaznica ide Udruzi osoba s invaliditetom “Bubamara”.

“Zahvaljujemo se svim medijskim pokroviteljima kao i svim sponzorima bez kojih ne bismo uspjeli, i s kojima ćemo se truditi da održimo ovaj festival na nogama što duže”, dodaju Grigić i Čelig te vas pozivaju da im se pridružite na ovogodišnjem 12. Rock Marinfestu 27. prosinca s početkom u 21 sat.