14 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Učenici i učitelji iz Španjolske posjetili Vinkovce i OŠ Vladimira Nazora

Više od autora

- vl promo-

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci ugostila je osam učenike i dvije nastavnice iz škole IES Francisco de los Cobos iz španjolskog grada Ubeda.

„Mi smo ove godine bili u Italiji, Španjolskoj i nastavnici su išli na ostale mobilnosti. Učenici su došli sa svrhom da nauče nešto što se nalazi u ciljevima njihovog projekta, a to su bili obnovljivi izvori energije, digitalne vještine učenika te lažne vijesti i cyber buling. Organizirali smo im radionice na tu temu i imali smo izlete u prirodi”, obavijestila nas je Marija Rukavina, učiteljica engleskog jezika i uz, Gabrijelu Romić, voditeljica Erasmus+ projekta.

Prvog dana gosti su sudjelovali na IKT radionici gdje su uz učenike domaćine izradili višejezični rječnik u BookCreatoru te infografike o znamenitostima Španjolske i Hrvatske u Canvi. Također, uz pratnju turističkog vodiča obišli su grad i upoznali su ljepote i posebnost Vinkovaca.FOTO: OŠ Vladimir Nazor Vinkovci
FOTO: OŠ Vladimir Nazor Vinkovci

Idućeg dana započeo je posjetom Udruge Vinkovačkih lađara, ugostio je ih Stjepan Sertić, a svi zajedno uživali su u veslanju Bosutom. Nakon toga su se uputili prema Kunjevcima, gdje su obilazili šumu električnim vozilima i naučili nešto novo o kvaliteti i očuvanju stabala i šuma te šumskim životinjama. Potom je slijedio ručak i druženje na Pikovom stanu. Također, toga dana bila je i likovna radionica te zajednička filmska večer.

FOTO: OŠ Vladimir Nazor Vinkovci

Jučer su domaćini i gosti posjetili Vukovar gdje su prijepodne vrijeme proveli na vukovarskim bazenima. Nakon toga organiziran je posjet muzeju Eltz i Vodotornju. Nakon povratka u Vinkovce uslijedio je pub kviz o hrvatskoj i španjolskoj kulturi gdje su učenici pokazali svoje znanje, a kviz je provodio nastavnik Ivan Krajinović.

FOTO: OŠ Vladimir Nazor Vinkovci
FOTO: OŠ Vladimir Nazor Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno