18 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Učenici viših razreda osnovnih škola od danas ponovno u klupama

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Uz maturante i niže razrede osnovnih škola, od danas su u školskim klupama i učenici od 5. do 8. razreda. Epidemiološka situacija je stabilna u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u Vinkovcima koji bilježe sve manje pozitivnih učenika i onih u samoizolaciji.

Sve županije, osim Istarske, vraćaju učenike viših razreda osnovnih škola na nastavu u školu. S druge strane srednjoškolci ostaju na online nastavi, osim maturanata, a negdje i završnih trogodišnjih strukovnih škola. Ove odluke odnose se na prva dva tjedna nastave u veljače, a u vinkovačkim školama poručuju kako će nakon prvog tjedna razmotriti situaciju.

Kao i prije dva tjedna kada su, nakon mjesec dana zimskih praznika, u školu krenuli učenici nižih razreda osnovne škole i maturanti, i danas su osigurani svi uvjeti za nesmetano odvijanje nastave. Prostor je pripremljen, dezinfekcijska sredstva su osigurana i učenici od 5. do 8. razreda tablete i kompjutere zamijenili su pločom i klupama. Iskustvo online nastave u izvanrednoj situaciji pandemije koronavirusa pokazalo je koliko u stvari znači interakcija učenika i učitelja u samoj učionici, pa su brojni učenici jedva dočekali krenuti u školu.

„Sada najbolje vidimo koliko je taj oblik poučavanja važan za djecu i učitelje i uopće za prijenos znanja. Online nastava je ipak samo nužno zlo. Ona se provodi i što dalje sve bolje funkcionira, ali znanje i sve ono što djeca nose s te nastave sigurno neće biti na onoj razini kao kada se nastava održava u školi. Nije tu riječ o nekim propustima, jednostavno to nije tako kvalitetan način prenošenja znanja kao u školi”, rekao je ravnatelj Osnovne škole Antuna Gustava Matoša, Dario Dragun.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno