28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Učenicima uz praznike više slobodnih dana do kraja školske godine

Više od autora

- vl promo-

Nova školska godina započela je 5. rujna 2022. godine, a učenici su već odradili jesenske i zimske praznike. Prvi dio zimskog odmora, službeno je završio 5. siječnja, s tim da je nastava nakon prvog dijela učenicima započela upravo danas nakon državnog blagdana Sveta tri kralja i vikenda.

Donosimo raspored za 2023. godinu u kojemu će drugi dio zimskih praznika započeti 20. , a završiti 27. veljače, što znači da će učenici imati 7 slobodnih dana.

Ove godine Uskrs pada na drugu nedjelju u travnju, dakle 9., a za uskrsne odnosno proljetne praznike, učenici će imati 11 slobodnih dana. Započet će 6., a završiti 14. travnja, s početkom nastave u ponedjeljak, 17. travnja. Nadalje, prema školskom kalendaru, produženi vikend imat će u svibnju jer je Praznik rada u ponedjeljak, 1. svibnja.

Ostali neradni dani kada nema nastave su Dan državnosti, u utorak, 30. svibnja, Tijelovo u četvrtak, 8. lipnja. Redovna nastavna godina završava 21. lipnja dok će maturanti uobičajno sa školom završiti ranije – 26. svibnja.

Učenici će ove godine zbog produženih vikenda odnosno državnih blagdana i praznika imati tako još tri dodatna dana odmora koji će im, vjerujemo, napuniti baterije za uspješni nastavak odnosno završetak školske godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno