Pod visokim pokriviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva hrvatskih branitelja, Splitsko-dalmatinske županije, gradova Splita i Solina, a u organizaciji Kluba žena Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, podružnice Splitsko-dalmatinske županije, održan je 4. susret hrvatskih braniteljica Republike Hrvatske 25. svibnja 2019. godine u Splitu i Solinu. 

Kroz redovita godišnja okupljanja, braniteljice RH nastoje očuvati trajnu uspomenu na Domovinski rat, promicati vrijednosti Domovinskog rata, poticati zajedništvo braniteljske populacije, ukazivati na ulogu i doprinos žena u Domovinskom ratu te poticati medije da daju zasluženo mjesto braniteljicama u medijskom prostoru.

Program obilježavanja je započeo okupljanjem braniteljica iz cijele Hrvatske u Solinu gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju u Solinu i na spomen križu na splitskom groblju Lovrinac. Za sve poginule, umrle i nestale branitelje i braniteljice služena je Sveta misa u crkvi Gospe od Otoka u Solinu koju je predvodio župnik don Ranko Vidović.

Svečani program nastavljen je u Splitu u Domu hrvatske vojske u Lori gdje je održana svečana akademija i otvorena izložba ratnih fotografija pod nazivom „Žena, majka, ratnica“. Prisutnima su se obratili izaslanik predsjednice RH, župan Blaženko Boban, saborski zastupnik Petar Škorić, izaslanik ministra obrane komodor Ivo Raffanell, u ime grada Splita gradonačelnik Andro Krstulović Opara, a u ime organizatora predsjednik UDVDR Podružnice SDŽ, umirovljeni brigadir Bruno Vukić i Mirjana Rakijar kao predsjednica Kluba žena UDVDR, Podružnice SDŽ.

Nakon izložbe, svi zainteresirani su imali mogućnost obići i razgledavati brodove Hrvatske ratne mornarice u Splitskoj luci. Susretu su nazočile članice brojnih udruga sa područja Republike Hrvatske, iz Vukovara, Vinkovaca, Petrinje, Siska, Zagreba, Rijeke, Varaždina, Karlovca.

Udruga braniteljica Domovinskog rata Vinkovci se zahvaljuje domaćinima na gostoprimstvu i velikom trudu koji su uložili da susret ostane u vrlo lijepom sjećanju te načelniku općine Dugopolje gosp. Perici Bosančiću i tajniku UDVDR Podružnica Dugosoplje gosp. Zvonimiru Radoševiću na srdačnom dočeku i smještaju članica Udruge. Peti susret braniteljica Republike Hrvatske održat će se u povijesnom gradu na četiri rijeke, Karlovcu.