- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Smaragdna dvorana hotela Esplanade u Zagrebu ugostila je danas vodeće osobe iz političkog, sportskog i gospodarskog svijeta regije na svečanoj ceremoniji proglašenja g. Čeferina ambasadorom Plazma Sportskih igara mladih. Plaketu mu je predao najdugovječniji ambasador Plazma Sportskih igara mladih, Predrag Mijatović.

Gospodin Čeferin u zahvalnom govoru istaknuo je: ”Malo je ljudi koji u ovim populističkim vremenima stavljaju dobro ispred svojih interesa, kao što to čine Zdravko i njegov tim. Sport je zdravlje i dijeli pozitivne vrijednosti, a ja ću pokušat da budete ponosni na mene kao ambasadora”.

Čestitke su mu uputili i svjetski poznati ambasadori sportaši Igara: Luka Modrić iz Madrida, Nemanja Matić iz Manchestera i Edin Džeko iz Rima, te gospodin Johannes Hahn, povjerenik europske komisije za proračun i administraciju.

”Veliko mi je zadovoljstvo što vam mogu čestitati na ulasku u obitelj Sportskih igara mladih. Kao ponosni ambasador najveće amaterske manifestacije u Europi, šaljem pozdrave iz Madrida, te sam siguran da će uz vaš angažman ovaj projekt još više rasti i napredovati” istaknuo je Luka Modrić u čestitici.

Ceremoniju su pratili mnogi istaknuti sportski djelatnici predvođeni Ćirom Blaževićem, Davorom Šukerom, predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza i Vatrenim brončanim nogometašima.

U 2020. godini Plazma Sportske igre mladih će zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova provoditi veliku edukativnu akciju borbe protiv nasilja na sportskim terenima. Ministar Davor Božinović podržava Plazma Sportske igre u zajedničkim nastojanjima promoviranja fair playa i promocije nenasilja na sportskim terenima.

Ove su godine Igre su srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2019. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 202.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 23. godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.