Foto: Hrvatski Radio Vukovar

Danas oko 18.30 sati izbio je požar u zgradi Radničkoga doma u gradskoj četvrti Borovo naselje, ali je vrlo brzo ugašen zahvaljujući brzoj intervenciji Javne vatrogasne postrojbe Vukovar koja je odmah izašla na teren.

Prema prvim informacijama s terena, požar je izbio u prizemlju zgrade, a zapalilo se smeće i raslinje koje nesavjesni građani godinama odlažu u devastiranu zgradu. Požar je izbio oko 18.30 sati, o čemu su Županijski centar 112 Vukovar obavijestili građani koji su se zatekli u blizini zgrade.

Policija je također izašla na teren, no prema neslužbenim informacijama neće se raditi očevid, budući da nije pričinjena znatnija materijalna šteta, jer je zgrada Radničkoga doma i onako u lošem stanju te joj predstoji obnova putem Intervencijskoga plana Grada Vukovara, kada se u nju treba preseliti dio vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke.

Uzrok izbijanja požara za sada je nepoznat, no uznemireni građani na društvene mreže objavljuju fotografije iz kojih je vidljivo da je u zgradi Radničkoga doma u Borovu naselju gorjelo i u nedjelju 12. siječnja 2020. godine.