23 C
Vinkovci
Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Ultrasi pozivaju na turnir koji će se održati u Lenijama 5. kolovoza

Više od autora

- vl promo-


Navijačka skupina Ultras Vinkovci organizira turnir povodom obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti, ali i jedne itekako važne obljetnice – 30 godina od imena Ultras. 

Kao i svaki turnir do sada i ovaj će biti prepun zabave, dobrog nogometa, golova, poteza i smijeha, dok je rezultat u potpuno drugom planu.

Ideja turnira je prvenstveno druženje i dobra zabava, ali i uvod u proslavu 30. rođendana grupe koji će se obilježiti u rujnu. Nismo mogli izabrati bolji dan i datum za održavanje turnira, stoga ćemo tako imati priliku na turniru proslaviti obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja, a ujedno se zagrijati za prvo ovosezonsko kolo koje je na rasporedu 13.8. protiv Kustošije”, rekao je jedan od organizatora turnira, Domagoj Popović.

S obzirom da na “uniformama” skupine, odnosno majicama, duksevima, šalovima piše godina 1982., netko tko nije upoznat s poviješću Ultrasa ostati će zbunjen i pitat će se “otkud 30 godina i zašto se slavi 1992. ako svugdje piše 1982.”, a momci s istočnog dijela vinkovačkog stadiona pojasnili su o čemu se radi.

“Godine 1992. nastalo je konačno ime Ultras Vinkovci za grupu koja je pratila klub i prije te godine, no ’92 poprima oblik kakav se njeguje i danas. S druge strane 1982. je godina jednog od najvećih sportskih uspjeha za klub i često se spominje da je tada započelo organizirano navijanje, no postoje brojni dokazi i zapisi koji govore o navijačima Cibalije i vinkovačkog Dinama koji su čak išli na gostovanja i prije kultne ’82. Jedan od takvih je zapis o Lajarošima iz 1923. godine. Godina 1982. je na neki način obilježila klub tada, no Ultras Vinkovci formalno su nastali 1992. te se zato slavi 30 obljetnica”, navodi Popović.

Istaknimo kako se ime Lajaroša spominje u vinkovačkom satiričnom listu Cibalis (izlazio u dva navrata 1905. i od 1923. do 1924. godine), koji je revno pratio događanja u i oko Cibalije.

Kao je što je Domagoj spomenuo, turnir će biti izvrsno zagrijavanje za prvo kolo koje je na rasporedu 13. kolovoza kada će Nebeskoplavi ugostiti Kustošiju. Organizatori pozivaju sve sugrađane da se prijave i sudjeluju na turniru ili barem dođu popiti pokoje pivo i zabaviti se u gledalištu, ali i ovim putem pozivaju sve ljubitelje Cibalije da subotu 13. kolovoza u kalendaru zaokruže i pripreme se za dolazak na stadion kako bi bodrili trupe Tomislava Radotića. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno