21 C
Vinkovci
Petak, 12. travnja 2024.

Upoznaj judo

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Judo klub “Vinkovci”, uz potporu Županijskog saveza sportova Vukovarsko-srijemske županije i Zajednice športskih udruga grada Vinkovaca, provodi projekt “Upoznaj judo!” namijenjen djeci s područja grada uzrasta od 6 do 8 godina. Program će se provoditi tijekom kolovoza, a ciljevi provedbe usmjereni su ka poboljšanju sportske ponude  u ljetnim mjesecima i popularizaciji juda.

“Aktivnosti iz programa se  provode u obnovljenoj dvorani Sokolskog doma i u parku Lenije. Prilagođene su trenutnim uvjetima, stoga sudionici vrijedno savladavaju različite vježbe za jačanje mišića leđa i trbuha te uče padove, a sve to kroz igru i zabavu. Grupu vodi Ivana Kalinić, trenerica juda s diplomom Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njoj asistiraju njezine dugogodišnje kolegice, bivše reprezentativke. One su Tatjana Lovrić Jovanović i Ivana Majstorović”, objašnjavaju iz kluba.

Korisnicima  programa, dodaju, bit će omogućena kvalitetna provedba slobodnog vremena, izvan dohvata mobitela, računala, TV-a u razdoblju života kada im je između ostalog važno omogućiti kretanje i druženje.“Slijedećih dana na programu je prezentacija juda, likovne radionice, treninzi na otvorenom, edukativna predavanja i nikom neće biti dosadno, a uzbuđenja će biti na pretek, a svi korisnici će za uspomenu dobiti  majicu”, poručuju.

Predsjednik kluba Tomislav Čuljak vrlo je zadovoljan tijekom provedbe programa i ovom prigodom najavljuje nove, namijenjene različitim vrstama korisnika. Istovremeno Judo klub “Vinkovci” provodi treninge i za članove kluba različitih uzrasta koji će kroz nekoliko dana putovati na pripreme i do kraja godine nastupiti na  natjecanjima iz kalendara HJS, a sve ovo je, kažu, puno lakše uz vrhunske uvjete koje pruža obnovljeni prostor Sokolskog doma.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno