6 C
Vinkovci
Utorak, 28. studenoga 2023.

Upozorenje uz “produženi vikend”

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Od 30. svibnja do 3. lipnja, za produženog vikenda uz blagdan Tijelova, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima, priopćili su iz Hrvatskih cesta. Na žalost, ističe se, zbog povećanog prometa na autocestama, povećava se i broj prometnih nesreća, a kako i najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, upućen je apel za poštivanjem prometnih propisa i odgovornim ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produženi vikend“ protekao bez nesreća.

Pojačani promet u smjeru JUGA (prema moru) očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet za povratak s mora odnosno putovanje u smjeru SJEVERA (prema Zagrebu) očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima.

Pojačani promet prema Slavoniji u smjeru Lipovca očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet prema unutrašnjosti (Zagrebu i GP-u Bregana) očekuje se tijekom nedjelje cijeloga dana, a posebno popodnevnim i večernjim satima.Na autocesti A1 tijekom nadolazećeg vikenda neće biti izvođenja radova niti privremenih prometnih regulacija.

Radovi se odvijaju na pojedinim dionicama autoceste A3 (Bregana – Zagreb – Slavonski Brod – Lipovac), na autocesti A4 (Goričan – Zagreb), te na autocesti A6 (Rijeka – Zagreb).

Iz Hrvatskih cesta mole sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr , a preporuča se, također, i korištenje mobilnih aplikacija za uvid u trenutno stanje u prometu poput Google karte i Waze te mobilna aplikacija HAK-a, kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju otežanog stanja na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno