Kalendarska je godina na izmaku, a ove jeseni, unatoč povremenoj kiši, vrijeme je dosta povoljno za radove na otvorenom. Tako su ovih dana u punom zamahu i radovi na uređenju parkirališta iza Zavoda za zapošljavanje u Vinkovcima.

U nizu radova na uređenju parkirališta u Vinkovcima krajem listopada uređeno je parkiralište kod Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Centra za socijalnu skrb Vinkovci. Riječ je o vrlo frekventnom parkiralištu, a koje je bilo samo nasipano kamenom te sada ima jednu sasvim drugačiju vizuru, a u uređenje toga prostora Grad je uložio 900 tisuća kuna. Istodobno, prema zahtjevu građana iznesenom na nedavnim tribinama, koje je u svim mjesnim odborima održao gradonačelnik Ivan Bosančić, uređeno je parkiralište kod Osnovne škole Antuna Gustava Matoš u Mjesnom odboru Lapovci, a ispred škole uskoro će biti izgrađeno i autobusno ugibalište. Time se rješava problem sigurnosti u prometu te prilaza školi vozila s djecom s invaliditetom, koje su prepoznali roditelji koji dovode djecu u školu.

Trenutačno, pak, aktualni su radovi na uređenju parkirališta iza Zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Vinkovcima te je još neki radovi iz programa gradnje odnosno održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture. “Zahvaljujući povoljnom vremenu mi smo nastavili aktivnosti koje smo i najavljivali, a to je uređenje parkirališnog prostora iza Zavoda za zapošljavanje. Isto tako imamo i još neke radove u dijelu komunalne infrastrukture koji su također aktualni ovih dana. U Istarskoj ulici radimo sanaciju postojeće staze. U Maloj Bosni u Požeškoj ulici uređujemo dio ceste i proširenja prema Privlačkoj ulici s obilježavanjem pješačkih prijelaza. Tako da se kontinuirano nešto događa i radi u gradu”, ističe Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja Grada Vinkovaca.

Također, počeli su i dugo očekivani radovi na uređenju Ulice Ivana Gorana Kovačića, koji će se nastaviti sljedeće godine,a za proljeće Šandrk najavljuje i nastavak uređenja ostalih ulica posebice onih u kojima će se raditi kanalizacijska mreža u okviru projekta aglomeracije, te još niz aktivnosti planiranih novim programima u dijelu komunalne infrastrukture.