4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Uručene nagrade „Moji Vinkovci”, Zvonko Bogdan počasni član Građanskog društva Moji Vinkovci

Više od autora

- vl promo-

Građansko društvo Moji Vinkovci večeras su u svečanoj dvorani hotela Admiral organizirali 15. Katarinsku zabavu u sklopu 179. ugodnika večeri. Tako je ovo društvo tijekom večerašnjeg druženja uručilo nagrade „Moji Vinkovci” za sve one koji su sa svojom odanošću to i zaslužili, a poznati pjevač Zvonko Bogdan postao je počasnim članom Građanskoga društva Moji Vinkovci.

Ovo je tradicionalna Katarinska zabava, a obilježje joj je da na taj dan se dodjeljuju nagrade Građanskog društva pojedincima i firmama koje upravni odbor, odnosno članovi našeg društva procijene da zaslužuju dobiti nagradu zbog svog rata i djelovanja. Zvonko Bogdan će nas počastiti svojim koncertom zajedno sa svojim Tamburaškim sastavom Haje. Vjerujemo da je zbog toga ovoliko veliki odaziv, odnosno oko 450 ljudi je danas s nama, na to smo izuzetno ponosni”, izjavio je Drago Bistrović, predsjednik Građanskog društva Moji Vinkovci.

Inače, ovo društvo osnovano je 7. veljače 2006. godine, kao nasljednik Austro-Ugarskog društva „Veseli pustinjak” koje datira iz 1887. godine. Glavni cilj je svakako promocija i očuvanje kulture, kako samog grada, tako i samih građana. Vinkovci su uvijek bili grad kulture, glazbe i umjetnosti na ovim prostorima, a društvo iz 2006. godine bila je organizacija zabave u cilju prikupljanja novca za pomoć siromašnim učenicima, a društvo danas organizira Katarinsku zabavu sa sličnom zadaćom, odnosno nastoji svake godine nagraditi sugrađane u cilju promicanja ideja, kreativnosti i marljivosti, a to se sve radi kroz posebnu nagradu koja se naziva „Moji Vinkovci”.

Večeras imamo već 15. Katarinsku zabavu, koju organizira Građansko društvo Moji Vinkovci. Cilj je promocija i očuvanje kulture našeg grada, ali i naših građana. Stoga, mogu pohvaliti njihov rad, već se dugi niz godina brinu za kvalitetu kulturnog i društvenog sadržaja najstarijeg nastupa u Europi. Večeras ćemo dodijeliti nagrade svim zaslužnim osobama, koji su na neki način zadužili grad kroz svoj rad ili kroz svoju nesebičnu promociju. Večeras ćemo imati veliki iznenađenje, pjevat će nas Zvonko Bogdan, koji nas već godinama uveseljava te će danas postati počasni član Građanskog društva Moji Vinkovci”, rekao je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca.Nagrade su se dodijelile u ukupno pet disciplina. Tako je firma Rukotvorine Benčević osvojila nagradu u tradicijskom obrtništvu, dok je Dilj d.o.o. isto priznanje stekao u usmjerenju gospodarske djelatnosti. Vesni Vučevac-Bajt nagrada je dodijeljena za veterinu, Zrinki Turaliji u području medijske kulture, a Tomislavu Juriću za znanost.

Stvarno mi je izuzetno drago što sam dobitnica ovog priznanja jer sam rođena u Vinkovcima, tu sam završila i Gimnaziju te se uvijek rado vraćam u Vinkovce. Završila sam Veterinarski fakultet i ostala sam tamo raditi. Unatoč tome što sam vezana uz fakultet u Zagrebu, uvijek sam bila povezana sa svojim poslom u Vinkovcima. Moje uže djelovanje bilo je povijest veterinarstva, a u tome djelovanju surađivala sam s veterinarskim ustanovama, muzejima, galerijama i s drugim kulturnim ustanovama naše županije. Ipak, najviše sam bila povezana s Veterinarskom stanicom i Veterinarskim zavodom Vinkovaca. S njima sam ostvarila suradnju u smislu opremanja svoga muzeja, odnosno muzeja povijesti veterinarstva kojeg sam osnovala te vodila u Zagrebu. Oni su bili donatori brojnih izložaka koje su poklonili za taj muzej u Zagrebu, a on će ostati budućim naraštajima”, zaključila je Vesna Vučevac-Bajt, jedna od dobitnica nagrada.

Cjelokupni ambijent i događaj dodatno je uljepšao Zvonko Bogdan i njegov Tamburaški sastav Haje, a sam pjevač postao je počasnim članom Građanskog društva Moji Vinkovci. To je zasigurno jedna vrlo lijepa gesta samog društva, s obzirom na to kako Zvonko Bogdan često dolazi u Vinkovce. Također, glazbenu dio također je uljepšao D&G Band.

Nadamo se kako će Građansko društvo Moji Vinkovci i dalje organizirati Katarinske večeri te da će uvijek znati prepoznati i nagraditi sve one koji promoviraju Vinkovce i kulturu u najstarijem naselju u Europi.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno