Rijetke su pozitivne priče u hrvatskoj poljoprivredi, ali upravo jedna od njih dolazi iz Cerića. Cerićki ozimi češnjak i Šokac budućnost su kako za one koji ga proizvode ali i za one koji će ga moći konzumirati. Uz vlastiti sadni materijal, troškovi po sezoni iznose oko 20.000 kuna, a dobit je veća od 60.000 po hektaru. Prema tim podacima i okvirnim izračunima, četveročlana obitelj s jednim i pol do dva hektara češnjaka može iznimno dobro živjeti. Proizvodnja češnjaka razvija se iznimno brzo, a u Udruzi Češnjak zadovoljni su svime što je do sada učinjeno. U Vukovarsko-srijemskoj županiji trenutno je pod češnjakom oko 80 hektara, dok su ukupno u Hrvatskoj članovi Udruge zasadili oko 100 hektara. Ova blaga zima s ledenim razdobljem pri samom kraju mogla bi ostaviti posljedice na neke kuture, ali ne i na češnjak. Osim vremenskih uvjeta, problem nije čak ni konkurencija u proizvodnji, osobito ako je lojalna. Prema tome, proizvodnja češnjaka je proizvodnja koja ima budućnost i vrlo je isplativa.