Mjesec hrvatske knjige, manifestacija kojom se tijekom mjesec dana nastoji na nacionalnoj i lokalnoj razini govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima, stigao je danas i u Vinkovce. Nakon gostovanja književnika Mladena Kopjara i predstavljanja dječjih knjiga, u vinkovačkom Art Clubu održana je Večer šansone.

Po tko zna koji put, Vinkovci su ugostili Srđana Depola, pjevača, skladatelja i književnika iz Rijeke koji svakim svojim nastupom u naš grad donese jednu posebnu i ugodnu atmosferu. Ništa drugačije nije bilo ni večeras kada su prostore Art Cluba ispunile note francuskih, ali i njegovih autorskih šansona, a sve u sklopu prvoga dana Mjeseca hrvatske knjige koji je danas započeo u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci.

U ime organizatora, dobrodošlicu svima poželjela je Vedrana Lugić, ravnateljica vinkovačke knjižnice, koja je istaknula kako će ovaj Mjesec hrvatske knjige biti posvećen glazbi za koju će se, između ostalog, jednim dijelom pobrinuti upravo Srđan Depolo.

“Vrlo sam sretan i počašćen vraćati se u ovo prelijepo mjesto u kojemu sam nastupao puno puta. Večeras spremamo jednu lijepu večer šansona i čut ćemo dio francuskih šansona i dio mojih šansona. Vinkovačka publika je prekrasna, ovdje sam stekao mnogo prijatelja i moje je veselje večeras još veće jer poznajem publiku i znam da ćemo imati večer za pamćenje“, rekao je Depolo.

Izveo je šansone J.Brela, Y. Montanda, G. Becauda, Ch. Treneta, S. Reggiania, u vlastitom hrvatskom prepjevu i francuskom originalu te vlastite skladbe za koje je napisao stihove, glazbu i orkestraciju.