Sinoć je započela ovogodišnja vinkovačka adventska priča, a Ledeni Orion i koncert popularne Vanne privukli su u središte grada mnoštvo ljudi. Bogat program koji traje sve do 5. siječnja slijedeće godine trebao bi zadovoljiti i one najzahtjevnije. Uz najbolje koncerte do sada, tu je i poznati Božićni sajam uz kutak Djeda Božićnjaka, klizalište, tradicionalno paljenje adventskih svijeća, radionice za djecu i zabavni park, kao i bogata gastronomska ponuda uz poneki novitet.

Ovogodišnje izdanje Adventa u Vinkovcima nastavlja i već uhodanu tradiciju paljenja svijeća na velikom adventskom vijencu koji će ove godine biti postavljen na novoj lokaciji, odnosno oko spomenika Svetog Trojstva u središnjem gradskom parku.

Svake adventske subote očekuju nas nove ceremonije paljenja adventskih svijeća u kojima će ponovno sudjelovati šest vinkovačkih župa. Princip je isti kao i proteklih godina, ispred odabrane župe, procesija vjernika kreće prema gradskom centru, a nakon prigodne molitve, pali se svijeća.

Prva adventska svijeća ili prorokova svijeća koja simbolizira nadu i iščekivanje bit će upaljena danas u 20 sati, a upalit će ju župljani Župe sv. Vinka Pallottija.

Drugu svijeću, odnosno betlehemsku adventsku svijeću koja označava mir, tjedan dana poslije u isto vrijeme upalit će vjernici Župe Presvetog Srca Isusova koji će u procesiji do središnje fontane stići s Lapovaca. Zajedničkim snagama Župa bl. Alojzija Stepinca i Župa sv. Ćirila i Metoda, 14. prosinca upalit će i treću adventsku svijeću, poznatu i kao pastirsku svijeću, a slavi radost i veselje. Posljednju adventsku svijeću, svijeću anđela koja donosi ljubav, upalit će vjernici Župe Bezgrešnog Srca Marijina i Župe sv. Euzebija i Poliona. Nakon paljenja svijeće, večeras posjetitelji, uz klizanje i kuhano vino mogu uživati i u koncertu sastava Pravila igre, koji bi pod adventskom kupolom trebao početi u 20 sati i 30 minuta.