23 C
Vinkovci
Petak, 12. kolovoza 2022.

Večeras počinje 16. Vukovar Film festival

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Ovogodišnji Vukovar Film Festival – 16. Festival podunavskih zemalja bit će svečano otvoren večeras u Vukovaru.

Festival traje do 3. srpnja, a bit će prikazano 60 igranih i dokumentarnih filmova.

Večeras program otvara ukrajinski film “Vizija leptira”. Između ostalih, dolazi i pobjednički film festivala u Cannesu “Dvostruka prijevara” te filmski hit “Ja sam Zlatan”, a u konkurenciji je i nedavno premijerno prikazan film Nine Violić “Baci se na pod”, prvi dugometražni igrani film u režiji ove poznate glumice.

Kako ističu organizatori konkurencija filmova nikada nije bila jača, a do sada je na vukovarskom festivalu prikazano više od tisuću filmova koje je vidjelo oko 300.000 gledatelja. U Vukovar dolaze najbolji filmovi europske kinematografije, a kao i na svim svjetskim festivalima i u Vukovaru ove godine trend je isticanje ukrajinske kinematografije te na otvaranje dolazi i glavna glumica ukrajinskoga filma “Vizija leptira”.

U glavnom programu bit će prikazano sedam dugometražnih igranih filmova, devet kratkometražnih igranih filmova i osam dokumentarnih filmova.

Projekcije su na pet lokacija, a to su: terasa Agencije za vodne putove, perivoj dvorca Eltz, CineStar Vukovar, Hrvatski dom Vukovar i kino u Borovu naselju.

https://www.vukovarfilmfestival.com/vff16/

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno