Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, tri su neradna dana u razmaku od svega 5 dana. Prilika je to da oni sretnici, koji su u mogućnosti, iskoriste neradne dane i odu na produženi vikend, odnosno da se na posao vrate tek u srijedu 26. lipnja.  No, produljeni vikend, u kombinaciji s početkom turističke sezone, znači i velike gužve na cestama.

Kako javljaju državni portali, zbog pojačanog prometa trenutno su kolone na ulasku na autocestu A1 u Lučkom sa zagrebačke obilaznice iz smjera Jankomira kolona je oko 2 km, a iz smjera Buzina kolona je oko 4 km, u koloni koja se kreće sporije i uz povremene zastoje, vozi se od naplatne postaje Lučko do 1. km A1 u smjeru mora, a zbog velike gustoće, moguće su povremene kolone u pokretu te zastoji do čvora Karlovac, vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Bosiljevo II, promet je pojačan i na autocesti A1 između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru mora, a povećana je gustoća prometa i na čvoru 2 – Vrbovsko na autocesti A6 u smjeru Rijeke (zona radova), vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, kolona je oko 500 metara.

Još jučer HAC je objavio priopćenje u kojem upozorava na gužve, a objavili su i podatke o tome kada se očekuje najgušći promet. “U subotu, 22. lipnja u jutarnjim satima očekuje se pojačani promet uslijed dolaska inozemnih turista. Pojačani promet očekuje se u nedjelju, 23. lipnja kad se očekuje povratak inozemnih vozača prema unutrašnjosti odnosno u utorak, 25. lipnja prilikom povratka hrvatskih državljana. Završeni su svi veći radovi, a u zonama radova koji se nisu mogli završiti do početka sezone bit će osigurana maksimalna protočnost s po dvije prometne trake u svakom smjeru. U zonama izvođenja radova bit će pojačano praćenje stanja prometa i po potrebi dodatna zaštita začelja kolone prikladnom i prilagodljivom privremenom signalizacijom”, javlja HAC.