Proteklog vikenda Split je bio domaćin Europskog bacačkog kupa, uglednog međunarodnog natjecanja koje okuplja najbolje europske bacače. Boje Hrvatske reprezentacije branilo je i dvoje bacača koje dolaze iz Vinkovaca. Riječ je o Benjaminu Lovriću, dugogodišnjem članu vinkovačkog atletskog kluba koji trenutno baca za osječki klub „Slavonija-Žito” i Andreji Doriji Terzić, predstavnici Atletskog kluba „Cibalia” Vinkovci.

U konkurenciji gotovo 400 reprezentativaca iz ukupno 42 zemlje hrvatski reprezentativci, između ostalog i Andrea i Benjamin bacali su kladivo zajedno s puno jačim europskim bacačima.

U seniorskom B finalu kladiva Vinkovčanka Andrea Doria Terzić bila je 13. s hicem od 49.12 metara i tako završila na ukupno 27. mjestu. Benjamin Lovrić bacio je kladivo 46.19 metara što je bilo dovoljno za 14. rezultat u B finalu, odnosno 30. mjesto u ukupnom poretku Europskog bacačkog kupa. U ekipnom poretku kod seniora Hrvatska je osvojila 8. mjesto (prva Njemačka), a kod seniorki najbolje su bile bacačice iz Poljske, dok je Hrvatska zauzela ukupno 10. mjesto.