20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Vinkovačka misionarka Ana Papac i njena suputnica Mirjana donacijama će invalidu Bahatiju osigurati nova kolica

Više od autora

- vl promo-


Vinkovačka misionarka Ana Papac u Tanzaniju u mjesto Ujewa otišla je pet dana gdje će odraditi misiju trajanju od mjesec dana. Već u prvim danima zajedno sa suputnicom Mirjanom s radošću i nestrpljenjem očekivala je prvo misno slavlje u državi na istočnoj obali Afrike.

“Prvi put sam u Africi, ali imam snažan osjećaj pripadnosti ovome narodu. Ovi ljudi su moja druga obitelj, misao je koja mi je u ovih samo nekoliko dana više puta prostrujala glavom i srcem”, rekla je Ana Papac.

Foto: Ana Papac s lokalnom djecom

Na kraju mise pater Romanus pozvao je Anu i njenu suputnicu da posvjedoče o razlozima njihova dolaska u misiju. Vinkovačka misionarka nije mogla skriti uzbuđene i iz nje su izlazile smo riječi zahvale, a kasnije se poželjela fotografirati s lokalnom djecom.

Primijetila sam dečka tužna lica koji je sjedio u prašnjavoj i pohabanoj odjeći. Bio je invalid, a ispod predugih poderanih hlača nazirala su se bosa deformirana stopala. Mirjana mi je ispričala kako su ga ona i jedan od župljana upravo prenijeli iz invalidskih kolica u klupu. Jako ju je dirnuo susret s njim i ni ne primjećujući ostalu djecu sjela je pored njega, zagrlila ga i zatražila da ih uslikam”, kazala je Papac.

Saznale su da se zove Bahati koji ima 30 godina, živi s majkom i svake nedjelje dolazi na misu u svojim starim rasklimanim kolicima. Nakon završene edukacije koju imaju svakog vikenda s volonterima ponovno su susrele Bahatija koji je pokazivao na potrgani kotač na kolicima. Odmah su se raspitale mogu li ih nekako popraviti ili pak kupiti nova.

“U međuvremenu je stigao dečko na motoru koji je htio naplatiti Bahatiju prijevoz do kuće. Mirjana mi je suznih očiju ispričala što se dogodilo. Razgovarala je s vozačem motora i zamolila ga da ne naplati prijevoz Bahatiju, potaknuvši ga na solidarnost s čovjekom u nevolji. Vozač je pristao i nije mu naplatio prijevoz. Njegovo lice se u trenutku promijenilo, iz njega su isijavali zadovoljstvo i radost zbog dobra koje je učinio”, prepričava Papac.

Nakon toga je pala odluka. Unesrećenom Bahatiju će uz pomoć donacija kupiti nova kolica koja će mu omogućiti lakši život.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno