30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Vinkovački dječji folklor: Oko 200 djece pokazalo što uvježbavaju tijekom cijele godine

Više od autora

- vl promo-

Pješačka zona večeras je po treći put ugostila Vinkovački dječji folklor na kojemu su članovi raznih kulturno-folklornih društava mogli pokazati što rade i uvježbavaju tijekom cijele godine. Organizator događaja bio je Grad Vinkovci, a kao i na prethodnim izdanjima, djecu je u velikom broju podržala publika koja je uživala tijekom cijelog programa.

„Ovdje je večeras oko 200 djece, oni su naši mališani i čuvari tradicije. Zahvaljujem njihovim voditeljima koji ih u ovo digitalno doba uspijevaju okupiti i zadržati. Pokazali su nam koreografije iz cijele Hrvatske. Veliko je značenje za naš grad očuvanje tradicije i baštine, a mi smo omogućili da djeca u prvom dijelu godine pokažu ono što rade, ne samo za Vinkovačke jeseni nego tijekom cijele godine”, istaknula je Jasna Garvanović, zamjenica pročelnice gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam.

Tako su se na pozornicu danas popeli članovi Folklornog ansambla Lisinski, Kulturnog centra Gatalinka, KUD Izvor i KUD Šumari.„Nastupio sam na svim dosadašnjim izdanjima. Naporno radimo tijekom cijele godine i voditeljica nam je rekla danas da damo sve od sebe. Plesao sam u oba plesa starijih skupina, prikazali smo Šestinsko prigorje, a također sam svirao bas u pjesmi „Lipo ti je kad se kuruz sije”. Nadamo se da ćemo u budućnosti ponovno izboriti državno natjecanje, nastupit ćemo uskoro i u Slovačkoj, a bili smo i u Sjevernoj Makedoniji”, rekao je 14-godišnji Borna Senčić, član Gatalinke.

Odličan nastup prikazalo je i KUD Izvor, a voditelj Martin Lamešić rekao je kako je njegova dječja skupina prikazala plesove Međimurja i Posavine.

„Djeca su, uz oponašanje plesova odraslih, prikazala kako su se nekoć djeca igrala. Planovi za daljnje nastupe uvijek postoje, pitanje je kako ćemo to moći financijski izgurati, a pred nama je županijska smotra u Vinkovcima, kao i razna gostovanja”, zaključio je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno