Svake godine od 2003. godine pred početak bacačke sezone održava se Europski bacački kup (kladivo, disk, kugla, koplje) koji je ove godine zbog aktualne situacije prebačen u grad pod Marjanom (prethodnih godina „bacalo” se u Portugalu). Na njemu nastupaju najbolji bacači iz cijele Europe, a Vinkovci će u Splitu imati dva predstavnika. Jedan dolazi iz Atletskog kluba Cibalia, a riječ je o Andreji Doriji Terzić, dok je drugi predstavnik Benjamin Lovrić, dugogodišnji član vinkovačkog atletskog kluba koji od nedavno baca „pod stijegom” AK Slavonija Žito iz Osijeka.

Dvojac iz Vinkovaca predstavljat će 8. i 9. svibnja Hrvatsku reprezentaciju, a i Andrea Doria i Benjamin nastup na iznimno jakom i kvalitetnom kupu osigurali su na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske koje se održalo u ožujku.

S obzirom da će se natjecati u kategoriji seniora, samim pozivom za nastup na Europskom bacačkom kupu Doria Terzić i njen trener ostvarili su svoja očekivanja. “Cilj mi je dati sve od sebe, oboriti osobni rekord i vratiti se u Vinkovce s nezaboravnim iskustvom”, poručuje Andrea Doria, a planovi za ovu sezonu su opravdati tri prošlogodišnja zlata na Pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, prvo mjesto na Kupu i ekipnom prvenstvu Hrvatske za juniore, a cilj je izboriti plasman i osvojiti medalju na Prvenstvu Balkana za juniore i juniorke, dodaje članica Atletskog kluba Cibalia.

„Definitivno očekujem osobni rekord, za plasman ne znam jer nije objavljeno tko dolazi od ostalih atletičara, ali svakako ću dati sve od sebe”, naglasio je Benjamin Lovrić istaknuvši kako je jedino natjecanje dosad bilo već spomenuto zimsko prvenstvo u Splitu gdje je u kladivu bacio osobni rekord, a od ostatka sezone očekuje dobre rezultate koji će polučiti još bolje plasmane.