18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Vinkovački humanitarci nastavljaju pomagati u Banovini

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Nakon razornog potresa brojni stanovnici Sisačko-moslavačke županije su zahvaljujući pomoći ljudi velikog srca našli smještaj i utočište u mirnijim krajevima Lijepe Naše, pa tako i u Vukovarsko-srijemskoj županiji. No, tjeskoba je kod stradalnika još uvijek prisutna pa je zato od velikog značaja psihosocijalna potpora i podizanje raspoloženja, pogotovo kod djece.

Zato su tu uvijek dobro raspoloženi klaunovi doktori, poznati kao Crveni nosovi, dr. Žbunj i dr. Ćebo, kojima je misija donošenje osmijeha djeci i odraslima u turobnim trenucima. Dr. Žbunj i dr. Ćebo su inače aktivni i u Društvu Naša djeca Grada Vinkovaca, ali i kao darovatelji krvi i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, koji su jučer ponovno, zajedno s djelatnicima Crvenog križa Vinkovci, a koji su posjećivali evakuirane osobe i donosili im humanitarnu pomoć, bili na terenu i svojim razigranim nastupom vraćali osmijeh na lica djece.

“Pružanje psihosocijalne potpore stradalima u razornom potresu je jedna od brojnih aktivnosti društava Hrvatskog Crvenog križa u ovoj kriznoj situaciji. Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci poziva sve osobe s potresom pogođenog područja koje su smještene na području djelovanja GDCK Vinkovci, gradovi Vinkovci i Otok i općine Andrijaševci, Ivankovo, Jarmina, Markušica, Nijemci, Nuštar, Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tordinci i Vođinci da se jave Gradskom društvu Crvenog križa Vinkovci kako bismo ih evidentirali i dostavili im humanitarnu pomoć na adresu smještaja. Evakuirane osobe mogu dobiti liječničku pomoć kod najbližeg obiteljskog liječnika, a jednokratnu novčanu pomoć ostvariti u Centru za socijalnu skrb Vinkovci”, ističe ravnatelj vinkovčakog Crvenog križa Branko Tomić. Iz Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci također su, krajem prošlog tjedna, u dva šlepera dostavili humanitarnu pomoć u Sisačko-moslavačku županiju.

“Ovom prilikom dostavili smo 45 paleta hrane, higijenskih artikala i vode, pripremljenih i sortiranih po vrstama, a dopremljenih u skladište GDCK Vinkovci sa sabirnih mjesta u gradu Vinkovcima i općinama Nuštar, Privlaka i Stari Jankovci, gradskoj upravi, Gradskom kazalištu Joze Ivakića, Domu za stare i nemoćne Vinkovci, HNK Hrvatski sokol Mirkovci, Planinarskom društvu Vinkovci i Agro-klasteru”, objašnjava Tomić.

Zahvalio je i svima koji su se uključili u ovu akciju, a posebno vrijednim volonterima na neumornom radu, te poduzećima “Strinić” i “Aksion” na besplatnom prijevozu humanitarne pomoći.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno