6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Vinkovčani jedini predstavnici iz Hrvatske

Više od autora

- vl promo-U Mezohegyesu, gradu na jugoistoku Mađarske, poznatom po uzgoju konja i državnoj ergeli, održano je reprezentativno konjičko natjecanje u vožnji zaprega, međunarodnog ranga na kojemu su vozači mogli ostvariti kvalifikacijske norme za Svjetsko prvenstvo.

Osim natjecanja u vožnji dvoprega, na ovom turniru bile su zastupljene i klase jednopreg i četveropreg, i to u kategorijama konja i ponija. Veliki značaj predstavlja činjenica da je Konjički klub “Maestoso” iz Vinkovaca imao svoje predstavnike, jedine iz Republike Hrvatske.

Vinkovački vozač David Sušac i njegov suvozač Stjepan Drmić, imali su na svome dvopregu grla iz uzgoja nizozemskih, kraljevskih, toplokrvnih konja Lorda i Vulkana. U utakmici dresure, prvoj u rasporedu, David je ostvario rezultat od 62,83 bodova kazne i time uspješno apsolvirao kvalifikacijski kriterij, budući da vozač mora imati manje od 65 kaznenih bodova kako bi ušao u izbor za Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Njemačkoj. U sljedećim utakmicama primarni je cilj bio uspješno završiti i sačuvati kvalifikacijsku normu. Utakmice su bile izuzetno zahtjevne, posebice maratonska, budući da se sastojala od sedam čvrstih prepreka od kojih jedna sadrži vodeni poligon.

Vinkovčani su završili turnir s rezultatom koji predstavlja prvi od dva koraka u ostvarivanju konačne kvalifikacijske norme za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno