16 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

Virtualna utrka za Vukovarske leptiriće povodom državnog praznika 18.11.

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Povodom obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog 2020. trkači i prijatelji Vukovar Half Marathona u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići organiziraju humanitarnu utrku „Vukovar sa srcem“.

Ukupan prihod utrke preusmjerava se direktno na tekući račun Udruge te će se koristiti isključivo u svrhu unapređenja i olakšanja rada udruge u izazovnim vremenima izazvanima pandemijom koronavirusa, a koji značajno otežava određene aspekte rada udruge. Vukovarski leptirći je dobrovoljna, nevladina, neprofitna udruga djece s teškoćama u razvoju, njihovih roditelja, članova njihovih obitelji, skrbnika i ostalih građana sa socijalno-humanitarnim ciljem koji svojim radom žele pomoći unapređivanju kvalitete življenja djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji.


Preporučeno mjesto utrke je ulica Grada Vukovara ili Vukovarska ulica bilo gdje u Hrvatskoj (sve alternativne lokacije potpuno su prihvatljive), a datum virtualne utrke je 18.11. S obzirom kako je utrka nenatjecateljskog karaktera, prihvaćaju se prijave trčanja sve do 22.11., a okvirna disciplina je 5 km (prihvaćat će se i prijave svih distanci, manjih ili većih od 5 km).

Nagrada svim natjecateljima biti će digitalna zahvalnica Udruge “Vukovarski leptirići” koju će primiti na mail s kojeg su se prijavili na utrku, a zbog preusmjerenja kompletnog fonda prikupljenog od startnina direktno za rad udruge neće biti majica, startnih brojeva i medalja. Preporučena startnina iznosi 50 kuna, a rok za prijave je do 18.11.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno