26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Vlakom naletio na srnu

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske provedena su ukupno 134 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu nisu evidentirana kršenja. U tom periodu evidentirano je sedam kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Iz policije javljaju i kako je tijekom noći s 24. na 25. siječnja iz dvorišta obiteljske kuće u Vukovarskoj ulici u Mirkovcima otuđen radni stroj rezač asfalta i betona, vlasništvo građevinske tvrtke iz Forkuševaca, koja izvodi radove na izgradnji i priključenju građana na kanalizaciju u Mirkovcima. Tvrtka je krađom oštećena za iznos od više tisuća kuna.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Krađa na štetu lovačkog društva iz Starih Mikanovaca.

Naime, prilikom nadzora prometa policijski službenici su 12. siječnja u 17 sati u ulici H.D. Genschera u Vinkovcima zaustavili osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je, pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg, upravljao 56-godišnjak. Tijekom nadzora policijski službenici su u prtljažniku automobila uočili obezglavljen leš srne. Na osobnom automobilu je obavljen očevid, a pronađeni leš srne je oduzet te predan na čuvanje lovačkom društvu. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 11. siječnja, nedaleko Željezničke postaje Stari Mikanovci, 56-godišnjak, upravljajući putničkim vlakom na relaciji Vinkovci-Slavonski Brod, naletio na srnu koja je udarom vlaka usmrćena.

Po povratku istom kompozicijom vlaka, na relaciji Slavonski Brod-Vinkovci, 56-godišnjak je zaustavio vlak, uzeo leš srne s mjesta naleta i smjestio u vlak, a po dolasku na Željeznički kolodvor Vinkovci, leš je odložio u prtljažnik svog osobnog automobila, gdje se nalazio do zaustavljanja i obavljenog nadzora policijskih službenika 12. siječnja.

Protiv 56-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Također, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 56-godišnjaku je izdan prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno