20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Whitney Houston: Biti svoja – od 8. ožujka dolazi u 34 kina

Više od autora

- vl promo-Nakon festivalske premijere na ZagrebDoxu, Whitney: Biti svoja’ (Whitney: Can I Be Me, 2017.) od 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, dolazi u redovnu kino-distribuciju. Svoju glazbeno-filmsku turneju po kino platnima započinje u sklopu 4. izdanja Ženijalnih dana, filmske fešte u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koja se održava od 8.–11. ožujka u 27 gradova, 32 neovisna kina i 3 otoka diljem zemlje.

Iz kamere priznatog, britanskog redatelja Nicka Broomfielda (Kurt&Courtney, Biggie &Tupac) i legendarnog redatelja glazbenih spotova Rudi Dolezala, povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u kina diljem zemlje dolazi novi biografsko-glazbeni dokumentarac koji donosi do sada neispričanu priču jedne od najpoznatijih pjevačica svijeta, ‘američku princezu’ i pop-zvijezdu u punom smislu te riječi – Whitney Houston.

Whitney je još u 90-ima dosegla zvjezdani status te ostala najnagrađivanija ženska glazbenica ikada. Kroz nikada prije viđene snimke s koncertne turneje po Njemačkoj iz ’99 te ekskluzivne snimke nastupa uživo, ‘Whitney: Biti svoja’ prikazuje i nikada ispričanu priču iza pozornice i daleko od mikrofona, nevjerojatan i oštar životni put Whitney Houston.

Priču koju priča sama Whitney, ali i oni njoj najbliži – obitelj i prijatelji.

Film, također, daje dublji uvid u njenu turbulentnu vezu sa suprugom Bobby Brownom, osobne bitke s vlastitim izgledom i nesigurnošću te istražuje glasine o ljubavnoj vezi s najboljom prijateljicom i ‘desnom rukom’ Robyn Crawford.

U jeku osvajanje glazbene scene te privatne borbe s narkoticima, Whitney je nakratko zaplovila u filmske vode. Za film ‘Tjelohranitelj’ (1992) kojeg utjelovljuje Kevin Costner i na čiji je prijedlog snimila acappela obradu pjesme ‘I Will Always Love You’, Whitney je zapečatirala svoj planetarni uspjeh, ali i neizbježni tragični završetak.

Da je Whitney, navodno, i u privatnom životu imala poseban odnos sa svojim tjelohraniteljem Davidom Robertsom koji ju je pokušao spasiti od pakla narkotika, još je jedna od manje poznatih priča koje prikazuje Broomfieldov kino-hit.

Soundtrack filma ‘Tjelohranitelj’ u samo tjedan dana rasprodan je u više od milijun primjeraka diljem svijeta, a do danas ostaje najprodavaniji soundtrack svih vremena s ukupno prodanih preko 42 milijuna primjeraka!

Film će se prikazati u 34 kina diljem zemlje. U zagrebačkim kinima Europa, MM centar i Metropolis (MSU) te kinu Kinoteka. Zatim u splitskim kinima Zlatna Vrata i Karaman, kinu Valli (Pula), Antonio Gandusio (Rovinj), Art – kinu (Rijeka), kinu Gaj (Varaždin), kinu Sloboda (Dubrovnik) te ostalim kinima.

Zagrebačka kino premijera održat će se u četvrtak (8.3.) u kinu Kinoteka s početkom u 20 sati, a nakon premijere i glazbena slušaonica Houston, we have a Whitney.

Dodatne informacije o terminima projekcijama i ostalim kinima potražite na stranicama Kino mreže http://kinomreza.hr/ i pojedinim stranicama kina.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno