23 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Za školske obroke 750 tisuća kuna bespovratnih sredstava

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Kroz projekt „Vrijeme užine VII“ osigurano je 750 tisuća kuna bespovratnih sredstava za aktivnosti kojima se osigurava dodjela besplatnog školskog obroka djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva tijekom boravka u osnovnoj školi.

U Vinkovcima je projektom obuhvaćeno 725 djece, a prijavljen je na Poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023.” Ispred Grada Vinkovaca ugovor je danas u Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisao zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Projekt „Vrijeme užine VII.“, predviđen je kao nastavak prethodnog projekta „Vrijeme užine VI“. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, u vidu podjele besplatnih obroka ciljanoj skupini koja je određena na temelju kriterija iz Poziva. U projektu je uključeno svih 7 osnovnih škola s područja grada Vinkovaca koje su partneri na projektu.

Obzirom na trenutnu situaciju rata u Ukrajini, a u skladu s Pozivom kao dodatni kriterij omogućena je i podjela besplatnih obroka za djecu državljane Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita na osnovu iskaznice stranca pod privremenom zaštitom. Na osnovu priložene dokumentacije, u skladu s Pozivom djeca državljani Ukrajine te ukoliko pohađaju jednu od škola partnera, ta djeca također će biti uključena u projekt.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno