26 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 8. kolovoza 2022.

Za vanjsko vježbalište Jarmini 150 tisuća kuna

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna. Među odobrenim projektima našao se i jedan iz Jarmine.

Na Natječaj je prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenim projektima.

„Dostupnost sportske infrastrukture djeci, rekreativcima i profesionalnim sportašima u svim dijelovima Hrvatske jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva te smo ove godine izdvojili dosad najveći iznos sredstava za izgradnju i obnovu rekordnog broja sportskih projekata. Prepoznali smo i najveći izazov jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika, koje po provedenoj analizi imaju najmanju stopu ulaganja u sport te smo uveli i novu programsku skupinu namijenjenu izgradnji vanjskih vježbališta na otvorenom u tim sredinama”, rekla je ministrica Brnjac dodavši kako je Vlada RH od 2018. godine sufinancirala projekte obnove ili izgradnje 93 sportska objekta u ukupnom iznosu od gotovo 46 milijuna kuna.

Na vježbalištu na otvorenom uskoro će uživati i Jarminčani. Popularni “street workout”, kojim se mogu pohvaliti gotovo svi moderniji gradovi i poneka sela, uskoro će biti dio ponude i ove Općine koja ga je prijavila na već spomenuti Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini.

Projekt naziva “Izgradnja i opremanje vanjskog vježbališta u Jarmini” vrijedan je 220 tisuća kuna, a na temelju Odluke Ministarstva turizma i sporta za njega je odobreno čak 150 tisuća kuna. 

Uz vježbalište, finaliziraju se radovi i na modernom dječjem igralištu.

“Moramo još postaviti antistres podlogu, četiri klupice i dva koša kako bi se igralište upotpunilo u cjelinu. Vjerujem da ćemo uskoro mnogoj dječici izmamiti osmijeh na lica”, rekao je načelnik Općine Goran Ileković napomenuvši kako se njegovo otvorenje očekuje za dvadesetak dana.

Foto: Vinkulja.hr

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno