1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Zbrinjavanje klaoničkog otpada u dvorištu Komunalnog društva Rokovci – Andrijaševci

Više od autora

- vl promo-


Svinjokolje osim pripreme mesa dobar su povod i za zajedničko druženje tijekom obavljanja posla, no po završetku zna ostati dosta smeća koje je potrebno zbrinuti.

Stoga, kao i svake godine do sada Općina Andrijaševci osigurava spremnike za zbrinjavanje animalnog otpada od svinjokolja. Spremnici se nalaze u dvorištu Komunalnog društva Rokovci – Andrijaševci na adresi Školska 5 u Andrijaševcima iza stadiona Nogometnog kluba Frankopan. Animalni otpad može se odlagati od ponedjeljka do petka od 13 do 16 sati te subotom i nedjeljom od 11 do 13 sati. Bitno je napomenuti kako se u spremnike smije odlagati samo animalni otpad, dok jezabranjeno bacanje bilo kakve ambalaže kao što su vreće i vrećice te otpad koji nije životinjskog podrijetla. U slučaju dovoza otpada u vrećama korisnici su obavezni sve istresti iz vreće, zatim vreću baciti u zasebnu kantu.

U kontejner otpad mogu isključivo odlagati osobe koje imaju prebivalište u Općini Andrijaševci uz predočenje odgovarajućeg dokumenta odnosno osobne iskaznice i to najviše dva puta iz istoga kućanstva. Iz Općine Andrijaševci pozivaju mještane da odgovorno odlagaju otpad nastao za vrijeme svinjokolja kako se on ne bi vukao po mjestima. Podsjetimo kako se sav ostali otpad može dovoziti u reciklažno dvorište u vlasništvu tvrtke Nevkoš u Vinkovcima tako da svi stanovnici s područja Općine Andrijaševci imaju pravo odlagati sve dozvoljene vrste otpada u gore navedeno reciklažno dvorište tako da sami dovezu otpad na reciklažno dvorište gdje ga imaju pravo besplatno zbrinuti.

Održana je 14. sjednica Općinskog vijeća na kojemu je izneseno polugodišnje izvješće, zatim je usuglašena odluka o imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine.

Osim toga, donesen je plan djelovanja u području prirodnih nepogoda na području Općine Andrijaševci za 2023. godinu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno