18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Zdravko Marić dao ostavku, novi ministar financija Marko Primorac

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministar financija Zdravko Marić na vlastitu inicijativu napušta Vladu Andreja Plenkovića koji će se danas obratiti parlamentarnoj većini i predstaviti njegovog nasljednika.

Vijest je potvrđena iz Vlade.

“Točno je da Zdravko Marić na vlastitu inicijativu odlazi s mjesta potpredsjednika Vlade i ministra financija. Predsjednik Vlade izvijestit će o odlasku Marića članove Vlade u srijedu na užem kabinetu (9h) i članove parlamentarne većine (12h). Zahvalni smo mu na doprinosu koji je dao u Vladi u proteklih šest godina. Vlada će nastaviti kao i dosad raditi na rješavanju svih izazova s kojima smo u krizi suočeni, štiteći hrvatske građane i gospodarstvo”, priopćili su iz Banskih dvora.

Već danas predsjednik Vlade parlamentarnoj većini predstavit će Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, a zastupnicima u Hrvatskom saboru već tijekom idućeg tjedna.

Marko Primorac (1984.) profesor je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, čije je područje ekpertize upravljanje financijama u javnom sektoru, porezna politika i fiskalna decentralizacija, kažu u Vladi Republike Hrvatske.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno