17 C
Vinkovci
Četvrtak, 13. lipnja 2024.

“Želja je imati što više tradicijskih obrta i autohtonih proizvoda”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Svima onima koji su doprinijeli da Slavonski sokak 54. Vinkovačkih jeseni bude mjesto okupljanja mnogih te mjesto bogate ponude tradicijskih proizvoda, danas su u Velikoj gradskoj vijećnici uručene zahvalnice kao znak pažnje za sve ono čime su obogatili ovogodišnju manifestaciju.

Malo je onih koji su posjetili Vinkovačke jeseni, a nisu vidjeli Slavonski sokak i još jednom se uvjerili u ljepotu tradicije, običaja i brojnih rukotvorina koje su vrijedne slavonske ruke prikazale na svojim štandovima. Ovaj Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina već pet godina okuplja gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike, ali i brojne udruge te iz godine u godinu obrtnicima daje priliku promovirati svoje proizvode.

Prisutne izlagače koji su sudjelovali na Slavonskom sokaku na 54. Vinkovačkim jesenima pozdravio je gradonačelnik Ivan Bosančić, a zahvalnice su uručili Hrvoje Niče, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i Marija Gerovac, direktorica Novosti.

“Ideja sa Slavonskim sokakom je relativno nova, a odmah je zaživjela među građanima. Drago nam je da danas imamo puno obrtnika koji žele biti na Sokaku, koji se natječu za prostore, da je Slavonski sokak sajmišno mjesto i mjesto gdje se mogu prezentirati slavonski proizvodi, da ga je prepoznalo i Ministarstvo gospodarstva koje nam svake godine pomaže u organizaciji. Tako da mislim da je postao neizostavan dio Jeseni i da će se samo razvijati na više“, istaknuo je gradonačelnik.

Svi obrtnici koji se jave na natječaj mogu biti dio Slavonskog sokaka, a želja je, napominje Bosančić, imati što više tradicijskih obrta, naših autohtonih proizvoda, kako iz Vinkovaca tako i iz cijele županije.“Mislim da svaki naš obrtnik ima za pravo reći da je jedan heroj koji se bori na tržištu, koji sam zaradi svoju plaću i nama je želja kroz ovu jednu malu gestu pokazati da su nam oni važni, da cijenimo njihov rad i da želimo da se oni razvijaju u još značajnije obrtnike našega kraja“, dodao je.

Zahvalnicu je danas dobila i Anita Komesarović, “Domaća radinost Anita Komesarović“, koja je istaknula kako su sa svojim prvim sudjelovanjem izuzetno zadovoljni te da isto planiraju i dogodine.

“Jako smo zadovoljni, odaziv naših kupaca i povratne informacije su bile jako pozitivne i nadam se da se vidimo nagodinu. Ovo je i jedna jako dobra promocija za naš posao jer smo prvi put ušli tako direktno u javnost. Do sada smo radili samo u suvenirnici i ovo nam je bila zapravo prva prava povratna informacija od ljudi. Sada znamo u kojem smjeru dalje možemo krenuti“, rekla je.

Organizatori Adventa u Vinkovcima ovom su prilikom podsjetili sve izlagače kako će 25. listopada u Vinkovačkom listu biti objavljen Javni poziv za iskazivanje interesa za najam izložbeno prodajnog prostora. Obrtnici i gospodarstvenici tako još jednom imaju priliku biti dio najvećeg i najbogatijeg Adventa u ovom dijelu Slavonije koji iz godine u godinu privlači sve vežu pažnju javnosti i donosi sve ljepšu božićnu čaroliju u naš grad.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno