Županijski stožer CZ: Vukovarsko-srijemska županija i dalje bez zaraženih koronavirusom

0
2376
Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, na čelu s predsjednikom, županom Božom Galićem i načelnikom Zdravkom Kelićem, danas je u Vukovaru održao konferenciju za medije na kojoj su iznesene sve aktualne informacije, preporuke i mjere za sprječavanje širenja koronavirusa.
U Vukovarsko-srijemskoj županiji, istaknuto je, nema zaraženih korona virusom. Kako je kazala ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo VSŽ dr. Kata Krešić svi do sada testirani imaju negativan nalaz, a u samoizolaciji trenutačno je oko 300 osoba.
Na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik, moglo se čuti, prometa osobnim automobilima gotovo i nema, a na oba prelaza su kolone kamiona, na Bajakovu oko 8 kilometara, a na Tovarniku oko 4 kilometra. Između ostaloga istaknuto je kako se pripremaju dva objekta, jedan za karantenu vozača kamiona, a drugi za građane.
Situacija je pod kontrolom, istaknuto je uz poziv građanima da se pridržavaju svih preporuka i mjera zaštite te “budu smireni i savjesni jer puno toga ovisi o nama samima”.