Županjski HSS-ovci traže razrješenje predsjednika HSS-a Beljaka

0
261
- Reklama -
Gradska organizacija HSS-a Županja objavila je priopćenje za javnost u kojemu ističu kako ne podržavaju izjave i postupke predsjednika HSS-a Kreše Beljaka. To, navodi se, nisu stavovi i mišljenja HSS-ovaca koji djeluju u Županji i krajnje je neodgovorno podržavati bilo kakva ubojstva i likvidacije.
“Članovi Gradske organizacije HSS-a Županja se zalažu za poštivanje prava čovjeka, a najviše pravo je upravo pravo na život, stoga se ograđujemo od izjave predsjednika Beljaka ”, stoji u priopćenju u kojemu dodaju kako su uputili dopis predsjedništvu HSS-a sa zahtjevom za pokretanje postupka razrješenja Beljaka s funkcije predsjednika Hrvatske seljačke stranke.
U prilogu Priopćenja za javnost Gradska organizacija HSS-a Županja uputila je i dopis koji su odaslali predsjedništvu Hrvatske seljačke stranke, ali i Županijskom odboru HSS-a Vukovarsko-srijemske županije tražeći pokretanje postupka razrješenja Kreše Beljaka s funkcije predsjednika HSS-a.
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, poznato je, napisao je u objavi na Twitteru kako nije bilo dovoljno političkih ubojstava Udbe u vrijeme Jugoslavije te je naišao na žestoku osudu javnosti.