Kraj studenoga i početak prosinca u Dječjem domu Sv. Ana Vinkovci obilježila su dva lijepa događaja, oba vezana uz putovanja. Jedno kraće u Zagreb, a jedno malo duže čak u daleki Bruxelles. U oba slučaja bilo je lijepo i zanimljivo. 

U utorak, 4. prosinca, djeca i djelatnici Dječjeg doma Sv. Ana otputovali su u Zagreb na koncert IV. ZIMA unutar Ciklusa koncerata komorne glazbe Četiri godišnja doba Gudačkog kvarteta Rucner. Ovo im je bila šesnaesta sezona, a njome su obilježili sedam godina uspješne suradnje sa Zakladom „Vaša pošta“. Zaklada je utemeljena 2010. godine s ciljem pomoći korisnicima dječjih domova pri izlasku iz skrbi tako da im osiguraju osnovne egzistencijalne potrebe. Koncert su popratili i posebni gosti, eminentni klarinetisti Bruno Philipp i Nebojša Burić. Uz njih je nastupila i korisnica Daniela D., koja je otpjevala pjesmu „Prepoznat ću ljubav“ uz pratnju Gudačkog kvarteta Rucner i profesorice Dinke Peti iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci. Goste su pozdravile Maja Vučinić Knežević, pomoćnica ministrice za provedbu socijalne politike, organizaciju i nadzor ustanova u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, upraviteljica Zaklade „Vaša pošta“ Senka Klarić i ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Zrinka Mikić. “Koncertu su se odazvali brojni prijatelji Doma, volonteri, donatori i suradnici. Uživali smo u zajedničkom druženju te se vratili puni dojmova”, ističe Zrinka Mikić.

Prije Zagreba organizirano je putovanje u Belgiju u Bruxelles gdje su krajem studenoga boravili Ana, Matea, Valentina, Ana-Marija, Daniela i Antun, u pratnji odgajateljice Gordane Anđelić i socijalne radnice Silvane Jurič. Bili su u posjetu Uredu zastupnice u EU parlamentu Željane Zovko, a za što je zaslužan proslavljeni vaterpolist, reprezentativac Anđelo Šetka. Vinkovčani su putovali sa Splićanima iz Dječjeg doma Maestral i Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj. “Pratitelji su nam bili asistenti Željane Zovko, Anja Kolimbatović i Stipe Plejić, koji su se brinuli da sve prođe bez poteškoća, pokazali nam ljepote Bruxellesa i brinuli se da nam ništa ne nedostaje. Zastupnica Željana Zovko 28. studenoga nas je primila u EU parlamentu. Nakon dobrodošlice upoznala nas je s korisnicima i djelatnicima te smo nazočili predavanju o institucijama EU, a s galerije za posjetitelje pratili smo rad sjednice EU parlamenta”, ističu u Dječjem domu.