U subotu, 24. kolovoza, s početkom u 11 sati na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima bit će održana druga kampanja za projekt “Volim rukomet“. Rukometni klub Spačva Vinkovci poziva sve zainteresirane da im se pridruže, a kroz drugu kampanju informirat će građane sa sadržajem koji ukazuje na problem ciljane skupine u doba ekonomske krize kad se javlja povećan rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Projekt “Volim rukomet“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, kroz natječaj „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“. Ukupna vrijednost projekta je 872.032,65 kuna, a iznos koji sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF) iznosi 741.227,75 kuna.

Cilj projekta je uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport u Vinkovcima, kako bi lakše sklopila prijateljstva te poboljšali sposobnost koncentracije i uključivanje u društvenu zajednicu bez diskriminacije. Kod djece iz rizičnih obitelji ili djece s poremećajima u ponašanju sport je važan zbog zadovoljavanja potrebe za pripadanjem, samoostvarivanjem te zbog osjećaja sigurnosti, i poticanja samopouzdanja i samopoštovanja.

Materijali s informativnim sadržajem o projektu i poticaj na pozitivne trendove iz projekta, fotografije s podjele i sve informacije vezane za projekt bit će dostupni na službenoj web stranici rukometnog kluba Spačva Vinkovci, kao i na njihovoj Facebook stranici.