1 C
Vinkovci
Nedjelja, 10. prosinca 2023.

Grad Vinkovci i Županija OŽB Vinkovci će donirati 4D ultrazvuk

Više od autora

- vl promo-
Željko Komljenović
Željko Komljenović
zeljko.komljenovic@novosti.hr

U cijelom se svijetu 12. svibnja slavi Međunarodni dan sestrinstva, u znak sjećanja na rođenje Florence Nightingale, engleske bolničarke i začetnice modernog sestrinstva. Ovogodišnji slogan dana je “Sestrinstvo – glas koji vodi: zdravlje za sve”, a medicinske sestre će ga obilježiti nizom akcija koje trebaju pridonijeti njihovoj boljoj educiranosti te javnozdravstvenim akcijama.

Povodom toga dana medicinske sestre Opće županijske bolnice Vinkovci posjetio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić u pratnji svog zamjenika Gabrijela Šokučića. Kratku prezentaciju o radu i položaju medicinskih sestara održala je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OŽB Vinkovci Tea Prgić, medicinska sestra, magistra sestrinstva.

“Medicinske sestre jedne su od najbrojnijih skupina, a OŽB Vinkovci broji 397 medicinskih sestara, od toga ih je 60 prvostupnica sestrinstva, 7 diplomiranih medicinskih sestara i 329 medicinskih sestara srednje stručne spreme. Medicinske sestre jedan su od najvažnijih čimbenika za stabilnost zdravstvenog sustava. Položaj medicinskih sestara u Hrvatskoj nije zavidan, ali mi se možemo pohvaliti da u OŽB Vinkovci nije pokazan značajan odljev, odnosno odlazak medicinskih sestara.”, rekla je Prgić.Čestike medicinskim sestrama u povodu njihovog dana uputio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je ovom prigodom istaknuo da su u OŽB Vinkovci došli iskazati poštovanje medicinskim sestrama za sve što rade kroz godinu dana te pokazati da vode brigu, ne samo o bolnici, nego i osoblju.

Isto tako u Gradskoj upravi zauzet je stav da će svake godine pokušati nešto donirati bolnici. “Ove godine dogovorili smo sa Županijom i Upravom bolnice da idemo na jednu vredniju investiciju i radi se o 4D ultrazvuku za trudnice pomoću kojega će roditelji moći vidjeti realističnu sliku djeteta. Na ovaj način želimo doprinijeti da naši građani dobiju uslugu kakvu su zaslužili i kakvu očekuju od jedne ovakve ustanove kao što je OŽB Vinkovci.”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

“Mi ovaj tjedan obilježavamo Međunarodni dan sestrinstva, a ustvari svaki dan trebamo im se zahvaljivati na njihovom radu i trudu, kao i njihovom odgovornom pristupu našim bolesnicima. Jedino zajedničkim radom medicinskih sestara i liječnika se može postići rezultat. Uloga medicinskih sestara je nemjerljiva.”, rekao je u ovoj prigodi dr. Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno