Michael Kiwanuka, miljenik hrvatske publike, nastavlja nizati singlove koji nam ne silaze s playliste. Nedavno nas je oduševio singlom “You Ain’t The Problem“, a isto je prije nekoliko dana učinio s najnovijom pjesmom “Hero”. Obje su pjesme najava Michaelovog novog studijskog albuma “Kiwanuka“, koji će svjetlo dana ugledati prvog studenog ove godine. Singl “Hero” hrvatskoj je publici dostupan u radijskom eteru i na digitalnim platformama.
“Ovo je pjesma o tužnoj sudbini prekrasnih pojedinaca koji ovaj svijet napuštaju premladi, a govori i o ljudima koji su ugnjetavani, a koji vrlo često budu oni koji nam mogu najviše ponuditi. Životi brojnih intelektualaca, vođa i umjetnika prekinuti su upravo u njihovom najutjecajnijem razdoblju. Neki od njih su Martin Luther King, Malcolm X, John Lennon, Marvin Gaye, Tupac, Jimi Hendrix, Bob Marley, popis kao da seže u nedogled. Svi su oni za mene heroji.”, objasnio je Kiwanuka.
Michael Kiwanuka svoj je posljednji studijski album naziva “Love & Hate” objavio 2016. godine. Izdanje je dobilo brojne pohvale te je Michaelu osigurao nominaciju za nagradu BRIT. Talentirani je kantautor u srpnju ove godine nastupao na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila, a trenutno se nalazi na velikoj svjetskoj turneji, koja je skoro u potpunosti rasprodana. Prije nego što u siječnju iduće godine započne s koncertima u SAD-u, nastupit će u Milanu, Beču, Frankfurtu i brojnim drugim europskim gradovima. Svi su datumi turneje dostupni na službenoj web stranici.