Nakon prvenstvene pauze zbog nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo ovoga vikenda utakmicama 10. kola nastavlja se prvenstvo u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nogometaši vinkovačke Cibalije na svom će stadionu dočekati vrlo dobru momčad Osijeka II.

Tijekom pauze nogometaši vinkovačke Cibalije nisu igrali prijateljske susrete, nego se stručni stožer odlučio za treninge. “S obzirom na to da smo prije ove stanke imali puno utakmica, i nismo mogli puno raditi na taktici pala je odluka da kroz treninge radimo što više po ovom pitanju u čemu smo nadam se i uspjeli. Svi igrači vrlo su disciplinirano i marljivo odrađivali zadatke koji su bili postavljeni pred njih.”, rekao je trener Davor Mladina.

Dodaje kako su se posebno pripremili i za sutrašnjeg protivnika momčad Osijeka II jer se radi se o odličnoj momčadi koja je po njegovom mišljenju prošle sezone bila najbolja momčad druge lige. “Ove godine su nešto drugačiji, jer su promijenili trenera, a samim tim i sustav igre o čemu sam na trenizima upoznao svoje igrače. Vrlo su dobra momčad i neće nam biti ni malo lako igrati protiv njih.”, kaže Mladina kojemu su na raspolaganju svi igrači osim ozljeđenog Maria Kiša.

Strateg nebesko plavih još uvijek nije odredio početni sastav koji će se u subotu suprostaviti Osijeku. “Još uvijek vrtim neke stvari u glavi i odluku o prvih jedanaest donijeti ću na sam dan utakmice. Uvjeren sam da će tko kod od mojih igrača istrči na teren dati sve od sebe da pred svojom publikom, nakon Rudeša pobijedimo i momčad Osijeka II.”, zaključio je Mladina.

Da bi pobijedili potrebni su i golovi, a njih je u ovih devet kola najviše za Cibaliju postigao Mate Bajić, koji ističe kako on i njegovi suigrači jedva čekaju nastavak prvenstva i ogled sa Osijekom II.

“Nakon domaće pobijede i osvojenoga boda u gostima ekipa se podigla psihički pošto smo bili četiri kola bez boda i postignutoga gola. Pauza u prvenstvu nam je dobro došla da se fizički i taktički pripremimo za nastavak. Cijeli ovaj tjedan dosta smo radili na taktici i za našeg sljedećeg protivnika. Znamo dobro kako igraju, a na njihove vrline i mane upozorio nas je i trener Mladina. Naravno da se nadamo novoj pobjedi pred domaćom publikom i tri boda za miran nastavak prvenstva.”, zaključio je Mate Bajić, najbolji strijelac vinkovačke Cibalije