Page 10 - Vinkovački list - 19. srpnja 2019.
P. 10
PETAK 19.7.2019.
Udomi me! Recept: Barbarine
čokoladne šnite
Mješanac, muški
7 mjeseci Sastojine za biskvit: Sastojine za kremu:
Mješanac, ženka, 10 jaja, O ,5 I vrhnja za šlag i
2 godine 20 dag šećera, 20 dag čokolade.
20 dag čokolade u prahu,
20 dag mljevenih oraha i 1 prašak
za pecivo.
Izrada biskvita:
Od 10 bjelanjaka izlupati čvrsti snijeg. Dodati 10 žumanjaka, 20 dag
šećera i 1 prašak za pecivo. Izmiješati mikserom. Umiješati 20 dag
čok olade u prahu. Izraditi mikserom. Na kraju žlicom ili kuhačom
umiješati 20 dag mljevenih oraha. Smjesu istresti u veliku, namašćenu
i. pobrašnjenu tepsiju i peći 20-25 minuta na 200°C. Vrući biskvit dobro
izbosti vilicom kako bi što bolje upio kremu.
Izrada kreme:
U lonac istresti O,5 I vrhnja za šlag. Izlomiti 20 dag čokolade za kuhanje
i staviti u vrhnje. Zajedno kuhati na laganoj vatri. Stalno miješati dok se
ne zgusne. Kad se dobije jednolična smjesa - krema preliti preko biskvita.
Napomena: Kolač je najbolje napraviti dan ranije.
www.tip-tip.hr Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
+385 32 306 901
Udomi me! Recept: Barbarine
čokoladne šnite
Mješanac, muški
7 mjeseci Sastojine za biskvit: Sastojine za kremu:
Mješanac, ženka, 10 jaja, O ,5 I vrhnja za šlag i
2 godine 20 dag šećera, 20 dag čokolade.
20 dag čokolade u prahu,
20 dag mljevenih oraha i 1 prašak
za pecivo.
Izrada biskvita:
Od 10 bjelanjaka izlupati čvrsti snijeg. Dodati 10 žumanjaka, 20 dag
šećera i 1 prašak za pecivo. Izmiješati mikserom. Umiješati 20 dag
čok olade u prahu. Izraditi mikserom. Na kraju žlicom ili kuhačom
umiješati 20 dag mljevenih oraha. Smjesu istresti u veliku, namašćenu
i. pobrašnjenu tepsiju i peći 20-25 minuta na 200°C. Vrući biskvit dobro
izbosti vilicom kako bi što bolje upio kremu.
Izrada kreme:
U lonac istresti O,5 I vrhnja za šlag. Izlomiti 20 dag čokolade za kuhanje
i staviti u vrhnje. Zajedno kuhati na laganoj vatri. Stalno miješati dok se
ne zgusne. Kad se dobije jednolična smjesa - krema preliti preko biskvita.
Napomena: Kolač je najbolje napraviti dan ranije.
www.tip-tip.hr Mira Takšić: Mirini vinkovački kolači
+385 32 306 901