8 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Rotarijanci za Odjel pedijatrije vinkovačke bolnice: Novi EKG uređaj

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U sklopu svojih redovitih i brojnih humanitarnih aktivnosti Rotary Club Vinkovci 1937. ove je godine odlučio Odjelu za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci, a time i vinkovačkim mališanima, darovati EKG uređaj kojim se na neinvazivan način prikuplja medicinske podatke o elektrofiziologiji srca. Uređaj je posebno opremljen za snimanje srca u djece, a stoji oko 20 tisuća kuna.

Svečana primopredaja donacije upriličena je večeras u hotelu Vila Lenije, a u ime vinkovačke bolnice donaciju je preuzela dr. Marija Jurković, voditeljica Odjela za pedijatriju.


“Naš humanitarni rad ogleda se u prepoznavanju potreba onih najmlađih. Tako smo se ove godine opredijelili za doniranje EKG uređaja Odjelu za pedijatriju Opće županijske bolnice u Vinkovcima. Aparat je opremljen posebnim uređajem za snimanje rada srca najmanjih pacijenata, a nadamo se da će ga na pedijatriji što manje koristiti odnosno da će naši mališani biti zdravi i da neće biti te potrebe”, istaknuo je Željko Sučić, predsjednik Rotary Cluba Vinkovci 1937.

“Mi u vinkovačkoj bolnici razvijamo dječju kardiologiju gdje imamo subspecijalistu dječjeg kardiologa dr. Jukića, imamo ultrazvuk za dječje srce i s ovim uređajem bi upotpunili moguću dijagnostiku u našoj ustanovi. To je uređaj s kojim ćemo raditi elektrofiziologiju srca i koji će nam puno pomoći u svakodnevnom radu. Do sada smo imali uređaj star preko 20 godina, a ovo je jedan moderniji, suvremeniji i bolje opremljen uređaj i zahvaljujemo se Rotary Clubu Vinkovci na ovoj donaciji”, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj OŽB Vinkovci dr. Krunoslav Šporčić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno