Mlade momčadi vinkovačke Cibalije jučer su igrale pretkvalifikacijske utakmice za popunu Prve HNL, za sezonu 2019./2020. Juniori su u Slavonskom Brodu snage odmjerili s Goricom, dok su kadeti i pioniri igrali u Velikoj protiv Bjelovara. U vrlo dobroj i zanimljivoj utakmici juniori, koje vodi nekadašnja igračka legenda kluba Mladen Bartolović, svladali su Goricu s 2:1 i tako prošli u polufinale ovih kvalifikacija. Strijelci za Vinkovčane bili su Beljo i Kirchbauer. Juniori su svoju utakmicu igrali zasebno, odnosno odlučivali su sami o sebi, dok su pioniri i kadeti bili vezani jedni uz druge, jer u njihovom su se slučaju zbrajali golovi iz obje utakmice i na temelju toga jedna je momčad prošla u daljnje natjecanje. Uspjelo je to mladim momčadima Cibalije zahvaljujući odličnom nastupu pionira koje vodi trener Josip Sesar, a koji su pogocima Hrgovića, Andričevića, Radojčića i Stojanovića svladali Bjelovar s 4:1. Kadeti su od istog protivnika izgubili s 1:0 i to je bilo dovoljno da vinkovačke momčadi s ukupnih 4:2 prođu u završnicu kvalifikacija.

A tamo mlade vinkovačke nogometaše čekaju vrlo jaki protivnici. Polufinalne utakmice za popunu prve HNL igraju se u nedjelju 16. lipnja, dok su finala na rasporedu u četvrtak 20. lipnja. Juniori će tako finale pokušati izboriti u 17:30 sati protiv Orijenta, dok drugi polufinalni par čine Bjelovar i Solin. Pioniri i kadeti igraju u 16:30, odnosno 18:30 sati protiv mladih momčadi Zadra, a ukoliko prođu tu prepreku u finalu ih čekaju vršnjaci Rudara ili Rudeša.

“I više smo nego zadovoljni, kako ne bi bili kada su nam sve momčadi prošle u polufinale. Juniori su odigrali dobru utakmici i izbacili neugodnog protivnika. Kako se i očekivalo dosta nam je pomogao Dion Drena Beljo, koji je odličnu sezonu imao i u seniorskoj konkurenciji. Tu moram posebno naglasiti da je Dion još uvijek kadet, a igra za seniore i po potrebi i juniore, toliko je nadmoćan za svoje godine. Moji kadeti su na žalost izgubili od Bjelovara u jednoj vrlo čudnoj utakmici, naime, protivnici su nam jednom prešli na našu polovicu i postigli taj jedan pogodak. No, to je ta faza natjecanja gdje se igra jedna utakmica, popravka nema. Srećom, izvukli su nas pioniri, sjajna generacija koja se lako obračunala s protivnicima i tako nam omogućila polufinale”, priča nam voditelj klupske škole nogometa i trener kadeta, također igračka legenda kluba Goran Meštorvić. Napominje i da će polufinalne utakmice kadeta i pionira protiv Zadra biti finale prije finala, jer Zadrani imaju odlične mlade momčadi.