11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Vinkovčanin Filip Marunček osvojio peto mjesto na Međunarodnom natjecanju Hippo u Italiji

Više od autora

- vl promo-

Na završnom Međunarodnom natjecanju Hippo održanom u Italiji, učenik sedmog razreda Osnovne škole Vladimira Nazora u Vinkovcima, Filip Marunček, osvojio je peto mjesto.

Ovo natjecanje, koje organizira neprofitna organizacija Global Hippo Association, provodi se s ciljem promoviranja engleskog jezika i međukulturalne suradnje širom svijeta. Također, natjecanje potiče razvitak zajedničkog identiteta i integracije sudionika te služi kao ogledni primjer mladim ljudima kako živjeti u globalnom svijetu kao jedna cjelina.

Ovisno o uzrastu djeteta i njegovom stupnju poznavanja engleskog jezika, natjecanje se odvija u pet kategorija koje slijede klasifikaciju Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike. Drugim riječima, obuhvaćene su kategorije poznavanja jezika A1 i A2, zatim B1 i B2 te posebna kategorija ispod navedenih stupnjeva. Poznavanje engleskog, na natjecanju se još dijeli na stručni engleski, opći engleski i školski engleski, a sudjelovanje je namijenjeno pojedincima kojima engleski nije materinji jezik i koji žele postići visoku kvalitetu i međunarodno priznatu kvalifikaciju poznavanja jezika. Glavni sponzor Hippo natjecanja je tvrtka Global Input sa sjedištem u Rimu i ogrankom u Nišu u Srbiji, a koja je od 2001. godine priznata tvrtka u području učenja engleskog jezika.

Na inicijativu Gabrijele Romić i Lidije Škrlec, profesorica engleskog jezika, od prošle godine i Osnovna škola Vladimira Nazora sudjeluje na ovom natjecanju. Uspjeh na natjecanju rezultat je truda i odricanja, koje su Filip Marunček i njegova mentorica Gabrijela Romić uložili na putu do petog mjesta. O veličini Filipova uspjeha govori i činjenica da je ove godine na Hippo natjecanju sudjelovalo sveukupno 22 155 učenika iz oko dvadeset zemalja svijeta u svih pet kategorija. Na koncu, Filip je morao proći zahtjevna testiranja iz četiriju jezičnih vještina, odnosno čitanja, pisanja, slušanja i govora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno