Kontaktirajte nas

Aktualno

1 269 LED svjetiljki za 135 vinkovačkih ulica

Objavljeno

-

Foto: Grad Vinkovci

Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Vinkovaca za 2018. godinu, uz radove na nerazvrstanim cestama, predviđeni su i radovi na javnoj rasvjeti u dijelu izgradnje te u dijelu zamjene postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom.

Izgradnja nove javne rasvjete u Vinkovcima Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za ovu godinu predviđena je u Ulici hrvatskih kraljeva. Kako ističe Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada, početak radova planiran je ovih dana, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 800 tisuća kuna. Osim Ulice hrvatskih kraljeva, aktivnosti u dijelu javne rasvjete bit će još u velikom broju gradskih ulica. Riječ je o projektu zamjene postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom kojim je obuhvaćeno 135 ulica, a čime se pridonosi ostvarenju energetskih i troškovnih ušteda u sustavu javne rasvjete na području grada Vinkovaca.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje za poboljšanje komunalnog gospodarstva u 2018. godini, te se između 167 projekata nalazi i Projekt „Modernizacija mreže javne rasvjete na području grada Vinkovaca“.  Ukupna vrijednost Projekta je 1.500.268,75 kuna, dok je odobreni iznos sufinanciranja 382.000,00 kuna. Projektom je obuhvaćeno postavljanje 1269 ekološki prihvatljivih svjetiljki za cestovnu rasvjetu, čime se podiže razinu komunalnih usluga u Vinkovcima te osigurava bolja kvaliteta života građana.

U dijelu komunalne infrastrukture, osim radova na javnoj rasvjeti, te radova na cestama, pješačkim stazama, parkiralištima i biciklističkim stazama, koji su obavljeni, u tijeku su ili su u planu, iz Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada, između ostaloga, najavljuju i aktivnosti na uređenju središnjeg gradskog parka i pješačke zone, koje će pridonijeti ljepšem izgledu središta Vinkovaca, a za ovu godinu planirano je i uređenje ograde na Gradskom groblju.

Aktualno

Hrvatska bilježi 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19

Objavljeno

-

Napisao/la

    71 pregleda

U protekla 24 sata zabilježeno je 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.118.  Među njima je 15o pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. U protekla 24 sata preminulo je 5 osoba, oporavile su se 183 osobe, a testirano je njih 6.881.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je ukupno zabilježeno 363.615 osoba zaraženih novim koronavirusom. Opravilo se 354.238 osoba, a preminule su 8.259 osobe. U samoizolaciji je trenutno 3.920 osoba. Do danas ukupno je testirano 2.299.700 osoba.

Zaključno s 30. srpnja utrošeno je 3.068.657 doza cjepiva, a cijepljeno je je 40,5% ukupnog stanovništva, odnosno 48,7% odraslog stanovništva. Na dan 30. srpnja utrošeno je 12.190 doza cjepiva, a od toga je 4.460 osoba cijepljeno prvom dozom. Zaključno s 30. srpnja 1.643.402 osobe cijepljene su barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.476.309 osoba (1.425.255 osoba cijepljeno s dvije doze te 51.054 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 43,81 % odraslog stanovništva.

Nastavi čitati

Aktualno

Krenuo 12. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik 

Objavljeno

-

Napisao/la

    75 pregleda

Foto: FB Udruga Slavonsko Brodski Biciklist

Skupina od 35 biciklista krenula je jutros ispred Spomen doma na Ovčari kod Vukovara prema Dubrovniku  u okviru 12. memorijalnog biciklističkog ultramaratona Vukovar-Dubrovnik.

Put dug 1000 kilometara nastavit će njih 20-ak, a kao i na startu sudionici će im se etapno pridruživati  duž cijele rute.

Ova biciklistička utrka se održava u sedam etapa, biciklisti dnevno voze oko 160 kilometara, a na svom putu prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, a na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

Organizator ultramaratona, koji se održava u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, je Udruga Slavonsko Brodski Biciklist. Biciklisti bi u Dubrovnik trebali stići 6. kolovoza.

Nastavi čitati

Aktualno

Troje novoboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Objavljeno

-

Napisao/la

    353 pregleda

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim jutros do 8 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđene su 3 nove pozitivne osobe, dvije iz Rajeva Sela i jedn iz Vukovara. Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 12.467. Oporavilo se 12.122  osoba, a ukupno je preminulo 259 osoba.

Trenutno je hospitalizirano 5 osoba, a  samoizolaciji je 205 osoba. U protekla 24 sata testirano je 145  osoba, te je broj do sada testiranih 78.050. Iz sustava zdravstva nema pozitivnih osoba niti osoba u samoizolaciji.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 17 minuta

Hrvatska bilježi 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19

U protekla 24 sata zabilježeno je 218 novih slučajeva oboljelih od COVID-19 pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas...

Aktualnoprije 28 minuta

Krenuo 12. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik 

Foto: FB Udruga Slavonsko Brodski Biciklist Skupina od 35 biciklista krenula je jutros ispred Spomen doma na Ovčari kod Vukovara...

Aktualnoprije 1 sat

Troje novoboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim jutros do 8 sati, u posljednja 24 sata PCR testiranjem na COVID-19 potvrđene su...

Aktualnoprije 4 sata

S tržišta opozvane četiri vrste popularnih sladoleda i dvije vrste jogurta

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je o opozivu s tržišta četiri vrste Mars Wrigley sladoleda koje za hrvatsko tržište dobavlja Mars Hrvatska,...

Aktualnoprije 4 sata

Antikvarijat Libar

Ljeto je u svom puno jeku, uživamo u praznicima i danima bez škole. Iako možda u ovom trenutku još ne...

Aktualnoprije 4 sata

Ljekovita aronija Šušković iz jarminskog voćnjaka hit na tržnici

U potrazi za svježim namirnicama, gradska tržnica u Vinkovcima pravi je Eldorado. Od grincajga, svježeg tijesta, suhomesnatih i mliječnih proizvoda,...

Aktualnoprije 16 sati

30 godina Aljmaškog šlepa

Prije 30 godina prognanici Erduta, Dalja i Aljmaša protjerani su iz svojih domova i, tada jedinim mogućim putem – rijekom...

Aktualnoprije 17 sati

Početna tribina projekta „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi kroz poludnevni boravak“

Početna javna tribina zajedničkog EU-projekta Općine Ivankovo i Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci „Unapređenje kvalitete života osoba treće životne dobi...

Najčitanije