27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

1 269 LED svjetiljki za 135 vinkovačkih ulica

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Foto: Grad Vinkovci

Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području grada Vinkovaca za 2018. godinu, uz radove na nerazvrstanim cestama, predviđeni su i radovi na javnoj rasvjeti u dijelu izgradnje te u dijelu zamjene postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom.

Izgradnja nove javne rasvjete u Vinkovcima Programom gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za ovu godinu predviđena je u Ulici hrvatskih kraljeva. Kako ističe Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada, početak radova planiran je ovih dana, a riječ je o investiciji vrijednoj oko 800 tisuća kuna. Osim Ulice hrvatskih kraljeva, aktivnosti u dijelu javne rasvjete bit će još u velikom broju gradskih ulica. Riječ je o projektu zamjene postojećih rasvjetnih tijela LED rasvjetom kojim je obuhvaćeno 135 ulica, a čime se pridonosi ostvarenju energetskih i troškovnih ušteda u sustavu javne rasvjete na području grada Vinkovaca.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja objavilo je listu odabranih projekata za sufinanciranje za poboljšanje komunalnog gospodarstva u 2018. godini, te se između 167 projekata nalazi i Projekt „Modernizacija mreže javne rasvjete na području grada Vinkovaca“.  Ukupna vrijednost Projekta je 1.500.268,75 kuna, dok je odobreni iznos sufinanciranja 382.000,00 kuna. Projektom je obuhvaćeno postavljanje 1269 ekološki prihvatljivih svjetiljki za cestovnu rasvjetu, čime se podiže razinu komunalnih usluga u Vinkovcima te osigurava bolja kvaliteta života građana.

U dijelu komunalne infrastrukture, osim radova na javnoj rasvjeti, te radova na cestama, pješačkim stazama, parkiralištima i biciklističkim stazama, koji su obavljeni, u tijeku su ili su u planu, iz Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada, između ostaloga, najavljuju i aktivnosti na uređenju središnjeg gradskog parka i pješačke zone, koje će pridonijeti ljepšem izgledu središta Vinkovaca, a za ovu godinu planirano je i uređenje ograde na Gradskom groblju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno