1 C
Vinkovci
Srijeda, 6. prosinca 2023.

10.Festival DORF: premijera Daft Punka na Cresu, regionalna selekcija

Više od autora

- vl promo-

Picture Shows: Daft Punk - Poster Artwork

Deseti Festival dokumentarnog rock filma – DORF održava se ove godine na više lokacija – Cres, Pula, Ozalj, Vinkovci / Uz projekcije glazbenih dokumentaraca – izložba, promocija knjige, DJ nastupi / Ponovo program DORF:EDIT, namijenjen mlađima.

Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7-9.7. biti osim projekcija organiziran i popratni program.

Ljetno DORF izdanje otvoriti će 7.7. ekskluzivna regionalna premijera filma ‘Oslobođeni Daft Punk’ (Daft Punk Unchained), autora Herve Martin Delpierrea (Francuska). Radi se o prvom dokumentarnom filmu koji prati tajanstveni duo, pop-kulturni fenomen Daft Punk. Autor prati genijalni dvojac od samih početaka, kroz impresivan razvoj glazbene i poslovne karijere. Sniman 2 godine, film nas vodi u samo srce svijeta neobičnog dvojca, brižljivo sakrivenog od javnosti u potrazi za neovisnošću i slobodom. Uz brojne glazbenike i zvijezde (Kanye West, Pharrell Williams, Skrillex, Nile Rodgers…) film obiluje i odličnom glazbom te zanimljivim arhivskim materijalima.

U okviru OFF DORF programa, u 3 dana posjetitelji će nakon projekcija moći vidjeti nastupe NT Wave, DJ Smeđeg Šećera i DJ Vuka. Organizirana je promocija zanimljive Enciklopedije o domaćim duo bandovima autora Dragana Vukovića, novinara i promotera. Također, za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći vidjeti izložbu naslovnica fanzina iz cijelog svijeta.

U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirana je izložbe stripova i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića, za učenike osnovnih škola.

10.Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 organizira Udruga ljubitelja filma ‘Rare’ iz Vinkovaca.

Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres i Turistička zajednica Cres, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

Oslobođeni Daft Punk (Info)

Prvi je dokumentarni film o pop kulturnom fenomenu, dvojcu koji je obilježio suvremenu glazbu, prodao 12 miliona albuma diljem svijeta i osvojio 7 Grammy nagrada. Kroz uspješnu karijeru Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo odbijali su kompromis i nametnute kodove show businessa. Uspješno su zadržali kontrolu nad svakim detaljem kreativnog procesa. U doba globalizacije i društvenih mreža, rijetko se pojavljuju u medijima i ne pokazuju lice.

Ovaj film istražuje njihovu revoluciju, otkriva ih kao dosljedne i inteligentne kreativce – od prvog nastupa u školi u Parizu pa do trijumfa u Los Angelesu na dodjeli 5 Grammy nagrada, za album Random Access Memories 2014.godine. Između fikcije i stvarnosti, budućnosti i prošlosti, čarolije i tajne, Roboti su stvorili jedinstven svijet. Film kombinira rijetke arhivske snimke sa ekskluzivnim razgovorima najbližih suradnika o svim fazama karijere (Pharell Williams, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Michel Gondry…)

DORF za 10.rođendan poklanja ekskluzivnu projekciju u Ljetnom kinu Cres 7.7. od 21:30 sati.

Režiju potpisuje Francuz Herve Martin Delpierre, dokumentarac je nastao prošle godine u produkciji BBC Worldwide a traje 85 minuta.

 

REGIONALNA SELEKCIJA DORF 2016

 

Ne padam na koljeno (Ne grem na koleno) / You won’t bring me to my knees

Trajanje: 51 minuta

Režija: Dušan Moravec i Miha Šalehar, Slovenija

Produkcija: TV Slovenija (2015)

 

Limunovo drvo / The Lemon TreeTrajanje: 70 minuta

Režija: Branko Radaković (Srbija)

Produkcija: Branko Radaković (2015)

 

Slagalica (Slozuvalka) / The Puzzle

Trajanje: 37 minuta

Režija: Aleksandar Koviloski (Makedonija)

Produkcija: Urban Institute (2015)

 

Priča o grupi Eva Barun / The Story Of The Band Eva Braun

Trajanje: 79 minuta

Režija: Robert Bukarica (Srbija)

P: StudAVP-Tempus project/Academy of Arts in Novi Sad (2016)

 

Sav taj jazz / All That Jazz

Trajanje: 35 minuta

Režija: Robert Lisjak (Hrvatska)

Produkcija: Centar za kulturu Čakovec (2015)

 

Senad Sijarić: ABC Shock

Trajanje: 30 minuta

Režija: Senad Sijarić (Hrvatska)

Produkcija: Pulska filmska tvornica (2015)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno