U Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji u tijeku je 10. Ljetna škola filma Gunja uz Novo kino Osmijeh. Ljetnu školu Gunja organizira Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Ljetna škola filma počela je u nedjelju, kao i projekcije koje donosi Novo kino Osmijeh, a filmsko druženje u Gunji traje do 2. kolovoza. Tijekom škole u kinu su na programu recentni filmovi hrvatske produkcije te studentske uspješnice na kojima su sudjelovali članovi SKIG-a.

U prigodi jubileja organizatori će predstaviti i desetogodišnji rad Ljetne škole filma u Gunji, a zadnju večer posjetitelji će moći uživati u rezultatima ovogodišnje filmske škole. Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

Za Ljetnu školu filma Gunja ove godine stiglo je oko 50 prijava iz cijele Hrvatske, a škola obuhvaća četiri radionice: igrani film, montaža, press te radionica analogne fotografije. Filmovi i ostali uratci nastali u radionicama bit će prikazani 2. kolovoza na zatvaranju Ljetne škole filma Gunja u 21 sat u školi u Gunji.

Novo kino Osmijeh, inače, obnovljena je verzija izvornog Kina Osmijeh pokrenutog 1976. godine na inicijativu danas umirovljenog nastavnika Josipa Krunića, predsjednika Studija kreativnih ideja Gunja. U kinu su se tijekom školske godine gledali filmovi, organizirane su filmske tribine, kvizovi te su se pisale filmske kritike. Kino Osmjeh djelovalo je do 1991. godine, kada zatvaranjem zagrebačke i osječke Filmoteke gubi izvor filmskih vrpci. Zahvaljujući inicijativi UNICEF-a, Festivala o Pravima djece i SKIG-a, prije pet godina s radom počinje Novo kino Osmijeh.